Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия

...
Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия
Коментари Харесай

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен шеф на Binance, е арестуван в Нигерия от февруари по обвинявания в пране на пари.

Нигерийски съд неотдавна отхвърли настояването му за освобождение под гаранция, като съдията се базира на опасения, че Гамбарян може да напусне страната, в случай че бъде освободен.

Заедно с Гамбарян, Binance Holdings и различен изпълнителен шеф, Надийм Анхарвала, който сега е в неопределеност, са изправени пред обвинявания от Комисията за стопански и финансови закононарушения (EFCC) за хипотетично пране на пари и финансиране на тероризъм. Прокуратурата се опълчи на освобождението под гаранция, като уточни, че Гамбарян се е опитал да получи нов паспорт при подозрителни условия и няма мощни връзки с Нигерия, което покачва риска той да избяга, сходно на Анджарвала, който избяга от ареста през март.

Двамата бяха задържани на 26 февруари, когато дойдоха в Нигерия, след репресиите на държавното управление против транзакциите с криптовалути. Съдът подреди на Binance да даде данни за нигерийските консуматори на своята платформа.

В отговор Гамбарян заведе дело против нигерийското държавно управление, потвърждавайки, че задържането му и отнемането на паспорта нарушават конституционните му права.

Изслушването за освобождение под гаранция на Гамбарян беше отсрочено и сега той се намира в поправителния дом в Куже. Той ще се върне в съда по-късно този месец. Междувременно Binance разгласи, че ще спре всички транзакции, включващи нигерийската наира, и ще отстрани комерсиалните двойки с нея от своята peer-to-peer платформа.

Отделно, в Съединените щати някогашният основен изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао беше наказан на четири месеца затвор за нарушение на наредбите на Съединени американски щати за пране на пари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР