Тигър уби фермер и рани туристи на индонезийския остров Суматра,

...
Тигър уби фермер и рани туристи на индонезийския остров Суматра,
Коментари Харесай

Рядък тигър разкъса фермер, нападна и група туристи

Тигър умъртви фермер и рани туристи на индонезийския остров Суматра, оповестява Asia One.

В неделя, 17 ноември, гражданин на острова е отсичал дървета в плантацията си за кафе, когато бил атакуван от тигъра. 57-годишният мъж се опитал да се съпротивлява, само че бил тежко ранен и умрял на мястото на битката.

На идващия ден, 18 ноември, животното нападнало група индонезийски туристи, които си създали къмпинг в локална чаена ферма в подножието на планината Демпо в южната част на Суматра. Генман Хасибуан, началник на организацията за запазване на дивата природа в Южна Суматра, е декларирал, че пострадванията на единия от туристите се оказали толкоз тежки, че е откаран в локална болница.

По-късно се изяснило, че атакуващият звяр е един от 15-те останали суматрански тигри на острова. По целия свят са останали общо към 400-500 животни от типа. Поради това островните управляващи решили да не го убиват.

Хасибуан съобщи, че на острова през последната година са осъществени пет набези на тигри против хора, две от които са били съдбовни. Той изяснява, че експанзията на животните най-често се предизвиква от обстоятелството, че хората унищожават местообитанията им, с цел да засаждат нови плантации.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР