Тиери Нювил завърши сезон 2022 в Световния рали шампионат (WRC)

...
Тиери Нювил завърши сезон 2022 в Световния рали шампионат (WRC)
Коментари Харесай

Нювил: Очаквам сложни условия по време на „Монте Карло“

Тиери Нювил приключи сезон 2022 в Световния рали шампионат (WRC) в две победи в последните четири надпревари, в това число и в рали „ Япония “, с което завърши шампионатът през ноември.

Преди това той бе втори в Испания, четвърти в Нова Зеландия и още веднъж първи в Гърция. Така той се трансформира в най-резултатния водач в заключителната фаза на сезона, което малко или доста го слага измежду любимците преди началото на сезон 2023, който ще започва идната седмица с рали „ Монте Карло “.

В предишното Нювил има победа в „ Монте Карло “, като тя пристигна през 2020 година, а също така той се е качвал и още два пъти на подиума в конкуренцията. Белгиецът приключи трети и през 2016, и през 2021, а през 2022 остана на шесто място, най-много поради слабото показване на Хюндай при започване на годината.

Корейският производител обаче показва сериозен напредък в хода на предишния сезона и се чака да се бори за международната купа, откакто към този момент си намерим и нов началник, в лицето на французина Сирил Абитебул, който идва от Формула 1. Освен това Хюндай ще разполага и актуализирана аеродинамика за 2023 година, като съгласно Нювил тя и съществуването на непрекъснат началник на екипа ще повлияят позитивно на отбора.
 Най-после – Хюндай разгласи новия началник на тима в WRC Най-после – Хюндай разгласи новия началник на тима в WRC
„ Обичам да стартирам годината с рали „ Монте Карло “, през последните години бяхме мощни в него. Очаквам да срещнем комплицирани условия, макар топлото време в района в последните седмици. „ Монте Карло “ постоянно сервира изненади, само че аз нямам самообладание за него “, сподели Нювил.

„ Хубаво е, че започваме нов сезон, всеки разполага с еднакъв точков актив и зависи от нас да се възползваме оптимално от това. Нашата кола се усъвършенства доста по отношение на първия кръг през 2022, което ни дава убеденост преди старта на сезона.

„ Имаше дребна еволюция на колата, която би трябвало да усъвършенства представянето ни. Ние обаче не знаем какво са създали нашите противници през зимата, само че аз не чакам огромни промени. Всеки ще се е подобрил, само че се надявам да сме на сходно равнище “, съобщи още белгийският водач.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР