Ти си прероден Яворов! Ние с теб ще си отидем

...
Ти си прероден Яворов! Ние с теб ще си отидем
Коментари Харесай

Вера Кочовска предрекла смъртта на Баташов

„ Ти си прероден Яворов! Ние с теб ще си отидем един след различен! ” . Така Вера Кочовска предрекла гибелта на огромния артист Андрей Баташов , научи HotArena .

Както го споделя, по този начин се и случва. „ На 29 септември 2010 година излезе последният му театър. Той се взе в ръце, само че си смъкна халката. На 14 октомври Андрей се срещна с Боряна, с цел да се договорят по взаимно единодушие за развода. От тази дата той още веднъж се срина.

Имам съмнения, само че не дръзвам да ги кажа, като че ли някои хора му помогнаха да си отиде от този свят. Заедно сме минали през доста премеждия. И заболявания, и произшествия. Той обичаше живота. Че са му правили магия, го сподели Вера Кочовска.

Думите й бяха. „ Ти си прероден Яворов. Ние с теб ще си отидем един след различен. И по този начин стана ”, спомня си Теодора.

Баташов мечтаел за щерка и малко преди гибелта си споделил на майка си, че желае да си осинови момиченце. Само след броени дни — на 29 ноември той умира от полиорганна непълнота. Тази година се навършват 8 години от кончината на надарения артист.

„ Никой не го е не запомнил. Постоянно се слушам с приятелите му. Андрей имаше триумф в специалността, само че нямаше триумф измежду дамите, макар че му се хвърляха на врата ”, споделя Теодора, която още сънува сина си и приказва с него, като че ли е жив.

„ Събуждам се нощем и слушам гласа му. Вика ми: „ Мамо, мамо! ”, Все очаквам да отвори вратата. Не мога да допускам, че го няма ”, споделя Теодора.

И тази година тя няма да пропусне събирането, което провеждат приятелите на Баташов за именния му ден—30 ноември в Театър 199. Там в памет на Баташов ще се изявяват Йорданка Христова, Васил Петров, Георги Христов, Васил Найденов, Аня Пенчева, Орлин Горанов, Георги Мамалев, Мария Сапунджиева, Иван Лечев, Стефан Спасов и още доста, доста другари и близки на Баташов.

„ Тези хора в никакъв случай не го не помниха. Много съм им признателна. Подкрепяха ме от самото начало, откакто Андрей си отиде ”, споделя Теодора.
Самата тя написа книга за починалия си син—„ С обич в душата ”, в която събира фотоси от персоналния списък и мемоари от сътрудниците му.

„ Понякога мисля, че можеше да бъде жив. Усещах, че в персоналния му живот не върви, само че драмата беше прекомерно персонална, с цел да се намеся. Не случи на жена до себе си. Разминаха се в живота ”, спомня си още майка му, написа „ България през днешния ден ”.

Първата му обич от студентските години е Наталия Дончева—дъщеря на французойка и артиста Пламен Дончев. Театралният доайен обаче не утвърждава фамилията на Баташов и подрежда на щерка си да остане във Франция. „ Твърде доста слушаше татко си. Леля й го уговаряше да сключат брак там, само че той не отстъпи. „ Аз имам една майка и тя би трябвало да участва на сватбата ми. След това с Наталия се срещнаха, малко преди да си отиде. Боряна към този момент го беше напуснала.

Той й споделил „ Сега към този момент можем да се съберем, да желая ръката от татко ти ”, само че за нея беше доста късно. Живееше с мъж, гледаше децата му и куче ”, с болежка си спомня Теодора.


Андрей бил напълно предан на всяка от дамите в живота си. След тежката разлъка с Наталия среща Мира. Добро и хубаво момиче, с което живеят седем години. Но поради клюки за невярност, пуснати от негови „ другари ”, двамата се разделят.

Последната му обич, преди да се запознае с Боряна е Кристина. Той даже построява ателие, с цел да сътвори дом с нея. „ Андрей с огромно предпочитание го направи, бяха съвсем седем години дружно. Беше към този момент народен представител, беше в командировка, когато го напусна. Връща се от Любляна, пристигнах си от работа да му отворя. Той онемя — откри вратата отворена, ключовете от жилището на масичката—Кристина се беше изнесла. Защо, никой не разбра ”, тъжна е майката на Баташов.

А малко преди този момент съветска циганка му предсказала, че ще има дете, в случай че бракът им с Кристина бъде блажен.

„ Двамата се срещнаха в Народния спектакъл. Тя е танцьорка в отбор „ Филип Кутев ”, а той взе участие в спектакъла „ Ритъм ”. Дори се врекоха в обич на Божи гроб, само че може би това не бе задоволително, с цел да се сбъдне предсказанието на съветската гадателка ”, счита Теодора.

Актьорът среща брачната половинка си Боряна в караоке бар край НДК. След театър на фолклорен отбор, той отишъл в заведение с другари и Боряна пеела на сцената. Любовта била от пръв взор.

Баташов единствено за 1 седмица провежда сватбата им, сдобрява я с татко й и желае ръката й от двамата й родители. Година и два месеца по-късно обаче брачната половинка му го напуща.

„ Синът ми искаше да се схванат, само че тя беше безапелационна. Задушавала се в Лозенец, желала си в „ Люлин ”. А той я гледаше като царица—пазаруваше, готвеше. Синът ми беше в необикновен стрес и това отключи доста неща. И все пак имах вяра, че ще се оправи ”, спомня си Теодора.

Тя има вяра в чудото даже когато й споделят, че на 28 ноември органите му отхвърлят и той е на машини. Ден по-късно обаче той умира.

„ Не знам дали би траял да живее, даже и в случай че трансплантацията беше сполучлива. Без сцената, без театъра? Дали би го понесъл? И не преустановявам да се питам—защо Господ не взе мен, а него? ”, тъгува Теодора Баташова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР