„Ти що ходиш към кенефа, а?!”, били думите на ромите

...
„Ти що ходиш към кенефа, а?!”, били думите на ромите
Коментари Харесай

Пребили Човека птица, защото отишъл до тоалетна

„ Ти що вървиш към кенефа, а?!”, били думите на ромите преди да смажат от пердах Стайко Иванов, прочут като Човека птица. Кърджалиецът викал за помощ. През решетките надзиратели го видели целия в кръв и едвам тогава се намесили. Биячите също са от Кърджали. В килията на Човека-птица са 20 души, от които 19 са роми, написа 24rodopi.com.

Един от най-известните пандизчии в България е бил пребит в пандиза в Пазарджик. Той е настанен в амбулатория, а Министерството на правораздаването е почнало инспекция по случая. Уведомена е и районната прокуратура в града. От Правосъдното министерство са показали на Стайко да подаде молба за пренасяне в пандиза в Пловдив.

Стайко Иванов от Кърджали излежава 8-годишна присъда за ликвидиране, което твърди, че не е направил. На 11 май 1997 година той се качва на стоп в буса на македонски жител, който след това взема и различен стопаджия. Непознатият прострелва лидера, бусът се блъска в крайпътно дърво, а същинският палач изчезва. Никой не го търси, а основен обвинен става Иванов. Не е намерено оръжие, не са потвърдени претекстове.

През 2005 година прокуратурата приключва наказателното произвеждане заради липса на доказателства. Когато обаче през 2006-та мъжът завежда дело против страната за нелегално задържане за 7 месеца и влошеното си след ареста здраве, производството е обновено, въпреки да няма нови доказателства. Делото се точи с години, неведнъж е връщано, само че в последна сметка приключва с 8-годишна присъда от Хасковския областен съд, макар че остават неизяснени условия, описват близки на делтапланериста.

Той бяга в чужбина, крие се с години в разнообразни страни и е търсен от Интерпол, до момента в който най-после е арестуван и върнат в България. В пандиза е от 2016 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР