ТИ НЕ СИ НАСКО, А ИДИОТПри това си най-обикновен идиот.

...
ТИ НЕ СИ НАСКО, А ИДИОТПри това си най-обикновен идиот.
Коментари Харесай

Христо Стоянов: Ти не си Наско, а най-обикновен идиот!

ТИ НЕ СИ НАСКО, А ИДИОТ

При това си най-обикновен глупак. Който е станал министър на културата на правилото: „ Видяла жабата, че подковават коня и тя си вдигнала краката “…

И тъй като твоите началници употребяват GOGLE единствено като престъпна и антикорупционна търсачка, преди да съзреш засегнатост в гръцката дума ηλίθιος ревизира нейното значение там. Разбира се, човек съзира в думите единствено смисъла, което им придава самият той, само че това е прекомерно комплициран диалог, за който се желае интелектуална подготовка на равнището най-малко на хигиенистка в читалищна библиотека, която в свободното си време не си прави селфи, а чете книги.

Дано да не си внушил, че имаш нещо общо с Достоевски, било то генетично, биологически или интелектуално поради обстоятелството, че великият съветски публицист е написал разказ с такова заглавие.

Сложният книжовен облик на „ Идиот “ няма нещо общо със селфи-поколението, което представляваш в прекомерно килнат вид. Не бих ти обърнал такова внимание, в случай че с парите от моите налози взимаш заплата по предопределение, т.е., не уплътняваш работното си време за правене на селфи, с което благодариш за собствен персонален празник. Или мотив – употребявал си за това министерски кабинет, предопределен за работа в светлата част на деня в границите на работния ден.

Това е нарушаване на трудовата дисциплинираност и се плануват наказания, в случай че самият ти не си назначен от различен глупак, освен това повърхностен. Т.е., назначен си от полуидиот. В обръщението си казваш, че си го направил, тъй като единствено 12 индивида били обърналия внимание на поста ти за работата на министерството.

Ами, значи толкоз работа си приключил. (Само да отбележа, че без да върша сходни изцепки книгите ми се радват на задоволително огромен тираж, а текстовете ми се четат от хиляди. Защото драги ми Наско, абсурдът е метод на мислене, а не държание. Самото мислене провокира интерес, а когато държанието провокира интерес, това е с помощта на ниска, даже ниЗка просвета и възпитание…)

В този кабинет можеше да свършиш доста работа за времето, в което пребиваваш в него – да изучиш кои са седяли в него, какво са оставили за културата ни, какъв отзив е имал престоят им там. Можеше по табиет най-малко да вземеш метлата и да го изметеш по този начин, както си измел читалището в родното си село – сетих се, че не човек напуща селото, а селото не напуща индивида. Можеше да схванеш, или да си направиш труда да го направиш, какво са оставили предходните министри на културата след себе си – паметници, камбани, археологически разкопки, промени в театъра, промени на закони по тяхно предложение.

Също по този начин можеше и да схванеш, че техните каузи, тяхната работа са предизвиквали кавги, а не абсурдът да се показва за свършена работа. Какво да ти кажа още, Наско. Върни се на село, засади си трева и се напуши на мира. За наслада на родителите си, на дядо си и баба си. Защото, Наско, твоите прародители са оставили томове с книги и проучвания, картини и статуи в съкровищницата освен на българското, а и на международното изкуство…

И в случай че за момент приемем, че не си глупак, не превръщай министерството на културата в детска градина, че не ни стигаш ти, ами би трябвало и за учителки да заделяме от налозите си. И след всичко това бръкни в „ уикиречника “ и научи какво значи ηλίθιος… В някои от посочените смисли изцяло съответствува с теб…

Христо Стоянов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР