ThinkPad X1 Carbon Gen 8 е достъпен и с безплатна

...
ThinkPad X1 Carbon Gen 8 е достъпен и с безплатна
Коментари Харесай

Lenovo започна да инсталира Fedora на своите лаптопи


ThinkPad X1 Carbon Gen 8 е наличен и с безвъзмездна операционна система Fedora
(снимка: Lenovo)

Лаптопи с авансово конфигурирана операционна система Fedora се появиха в предложенията на Lenovo. Безплатната Оценка за съвместимост се доставя с един от скъпите модели ThinkPad.

Още през април тази година Lenovo разгласи, че ще стартира да конфигурира авансово платформата с отворен код Fedora OS на своите компютри. Сега такива устройства са налични за поръчка, заяви китайският източник IT Home.
още по тематиката
В уеб конфигуратора на Lenovo участва преносим компютър ThinkPad X1 Carbon Gen 8 с авансово конфигурирана операционна система Fedora, който се предлага на цена от 2000 $ (без отстъпка за промоционалния код).

Изданието прецизира, че Fedora Workstation се конфигурира на преносими компютри без никакъв спомагателен програмен продукт, тъй че потребителите ще би трябвало сами да си конфигурират нужните приложения или… да преминат към Windows 10, само че за своя сметка.

По-рано стана ясно, че водачът на районен съд пазара ще сертифицира изцяло своите компютри за отворените платформи и даже ще си сътрудничи с разработчиците на Linux ядрото. Това значи, че в бъдеще РС-тата на Lenovo ще могат да работят върху всички модерни Linux дистрибуции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР