They или те е думата на 2019 г. според един

...
They или те е думата на 2019 г. според един
Коментари Харесай

They и думата на 2019 г. според речника Merriam-Webster

They или " те " е думата на 2019 година съгласно един от най-уважаваните и влиятелни издатели на речници в света Merriam-Webster. Причината за това е, че местоимението е отбелязало растеж от 313 % в търсенето си през отминаващата година.

" Изненадан съм, " сподели простично лексикологът и редактор в Merriam-Webster Питър Соколовски. " Това е дума, която всички знаем и обичаме. А в този момент толкоз доста хора приказват за нея ".

Първият пик в търсенето на They е през януари 2019 година По мотив модела Осло Грейс, дефилирал в стилните шоута в Съединени американски щати. Грейс не се дефинира нито като мъж, нито като жена и се качва на сцената както на дамските, по този начин и на мъжките дефилета.

През септември е второто огромно търсене на местоимението, откакто поп артистът Сам Смит - известно лице на ЛГБТ хората, декларира в профилите си в обществените мрежи, че избира да се дефинира като " те ", а не като " той " или " тя ".

Merriam-Webster прибавиха нова формулировка на They като местоимение, което се употребява за хората, които не се причисляват към нито един от двата биологични пола. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР