The Wall Street Journal съобщи, че Винс Макмеън се завръща

...
The Wall Street Journal съобщи, че Винс Макмеън се завръща
Коментари Харесай

Саудитска арабия купува WWE

The Wall Street Journal заяви, че Винс Макмеън се завръща в WWE, с цел да продаде компанията. Сега наподобява, че той е подготвен да продаде компанията на Саудитска Арабия. Изминаха единствено няколко месеца, откогато водачът се отдръпна като изпълнителен шеф поради скандал със полов тормоз.

По този метод той е предал юздите на развлекателния колос на щерка си Стефани и шурей си Трите Хикса, макар че остава мажоритарен акционер.

След изказване от WWE, при започване на януари беше доказано, че 77-годишният Макмеън в действителност се завръща на предходната си позиция, внезапен и непредвиден ход. Преди това щерка му Стефани се отдръпна като основен изпълнителен шеф и ръководител на борда.

Според няколко медии това разбъркване е било за ускорение на възможна продажба на компанията. Всъщност, съгласно Стивън Мюлхаузен от DAZN News, WWE към този момент е продаден на държавния капиталов фонд на Саудитска Арабия.

Държавният капиталов фонд има и Нюкасъл Юнайтед от Висшата лига. Докладите демонстрират, че те се интересуват от прибавянето на WWE към портфолиото си от известно време.

За момента компанията резервира безмълвие, макар че към този момент има доста сериозни гласове, които приказват против шефа на WWE за договаряне на вероятната продажба на признака на Съединени американски щати на страна от Близкия Изток. Тази интервенция също по този начин ще трансформира компанията още веднъж в частна компания и ще върне Макмеън в ролята му на основен шеф.

Трябва да напомним, че връзките на WWE със Саудитска Арабия се сближават от 2018 година, когато дебютира в календара на компанията с към този момент годишното PPV събитие, наречено Crown Jewel.

Освен всичко това си коства да си напомним също, че предишния юни Макмеън напусна позициите си в борда, откакто стана известно, че е платил 12 милиона $ на четири дами, с цел да избегне обвинявания в полови похищения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР