The TimesУкрайна е тест за готовността на САЩ да защитават

...
The TimesУкрайна е тест за готовността на САЩ да защитават
Коментари Харесай

Киев може да загуби войната

The Times
Украйна е тест за готовността на Съединени американски щати да пазят върховенството на интернационалното право в свят, застрашен от властнически сили. Във Вашингтон рискуват пробата да се провали, защото пакетът от помощи, нужен за поддържане на Украйна жива през третата година от нейната битка против съветската робия, е блокиран от лоялни на Тръмп републиканци.
„ Ако помощта от 60 милиарда $ не бъде доставена скоро на Украйна, тя може да загуби войната “, сподели президентът Володимир Зеленски, представен от „ Таймс “.
Без по-модерни американски оръжия, които да оказват помощ на Украйна да отблъсне врага, самодейността ще премине, евентуално дефинитивно, в Путин и неговите генерали. Този пагубен и в миналото невъобразим резултат ще отстрани ролята на Америка като световен служител на реда и би отслабил съществено нейното състояние измежду съдружниците по света.
Тръмп не сподели никакви признаци да изостави позицията си по отношение на Украйна. Това допуска, че в случай че стане още веднъж президент, ще се съгласи с трайното анексиране на украински територии, окупирани от съветски войски. Възможно е това да е негов блъф, само че може и да е истина. Вина за настоящето състояние на Киев носи и администрацията на Джо Байдън, която се забавя с доставката на значими оръжия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР