Rolling Stones стартират „Hackney Diamonds“, първият им нов албум от почти две десетилетия, с въпроси и отговори на Джими Фалън

...
The Rolling Stones обявиха подробностите за новия си албум Hackney
Коментари Харесай

The Rolling Stones обявиха подробностите за новия си албум „Hackney Diamonds“ в предавано на живо интервю с комика Джими Фалън в сряда в Лондон, отбелязвайки издаването на първата им нова музика от 18 години.

Съставен от 12 песни, албумът бележи и първата нова музика на групата след смъртта на барабаниста Чарли Уотс през 2021 г., въпреки че той свири на две песни, записани от тях две години по-рано, каза фронтменът Мик Джагър.

Групата представи водещия сингъл от албума, “Angry,” с музикален видеоклип с участието на звездата от “White Lotus” Сидни Суини и обяви, че пълният албум ще бъде издаден на 20 октомври. Лейди Гага и Стиви Уондър ще гостуват в един от пистите.

Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд свирят в Париж през 2022 г. Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд свирят в Париж през 2022 г. Дейвид Волф-Патрик/Redferns/Getty Images

„Нямаше да издадем този албум, ако наистина не го харесахме“, каза Джагър пред препълнената публика в театъра Hackney Empire в източен Лондон. „Не искахме да направим какъвто и да е запис и да го издадем... Доволни сме от него, не сме много главоломни за него, но сме доволни от него и се надяваме, че ще ви хареса.“

„Hackney Diamonds“ беше име, на което групата се спря след „разхвърляне на идеи за заглавия“, каза Кийт Ричардс, добавяйки: „Минахме от „Hit and Run“, „Smash and Grab“ и някак между това измислихме „ Hackney Diamonds", което е вариация на двете и също е лондонска група."

Джагър обясни, че заглавието е препратка към лондонски жаргонен израз за парчетата стъкло, оставени по улицата от счупени предни стъкла на коли.

 Рон Ууд, Мик Джагър и Кийт Ричардс от The Rolling Stones изпълняват на сцената по време на концерт като част от тяхното „Stones Sixty European Tour“ на 31 юли 2022 г. в Friends Arena в Солна, Швеция. Рон Ууд, Мик Джагър и Кийт Ричардс от The Rolling Stones изпълняват на сцената по време на концерт като част от тяхното „Stones Sixty European Tour“ на 31 юли 2022 г. в Friends Arena в Солна, Швеция. Нилс Петер Нилсон/Гети изображения

Групата написа „Angry“ в Ямайка заедно с много други песни, „но тя беше първата, която изпъкна“, каза Ричардс, добавяйки, че „все още е забавно“ групата да се събере и да записва в студио.

„Hackney Diamonds“ е 24-ият студиен албум на Стоунс, след кариера, продължила шест десетилетия и превърнала ги в икони на поп културата с песни като „(I Can’t Get No) Satisfaction“ и „Sympathy for the Devil“.

Групата за първи път дразни нова музика във фалшива реклама за бизнес за ремонт на стъкла, публикувана в местния лондонски вестник Hackney Gazette миналия месец.

Рекламата съдържа препратки към няколко от най-големите хитове на групата и телефонен номер, който отива към записа, казвайки: „Добре дошли в Hackney Diamonds, специалисти по ремонт на стъкло. Не се ядосвай, оправи го. Откриване в началото на септември, ул. Маре, E8. Регистрирайте се за разговор на hackneydiamonds.com. Хайде тогава."

След тази загадъчна реклама групата предлага бързи погледи за новия албум и неговото представяне, пускайки предварителен преглед на една от песните на уебсайт, наречен dontgetangrywithme.com, и видео на Джими Фалън, който отговаря на групата на своя „Stones Phone“, за да потвърди участието му в обявяването на албума.

Хафса Халил от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР