The New York Times и 9to5mac публикуваха подробности за проекта

...
The New York Times и 9to5mac публикуваха подробности за проекта
Коментари Харесай

Това не бе известно: Apple е искала да купи Tesla, но Илън Мъск е бил съгласен само при едно условие – да замени Тим Кук

The New York Times и 9to5mac разгласиха детайлности за плана Titan от „ няколко души, които са работили по автомобила на Apple през последното десетилетие “.

През декември 2020 година самият Илън Мъск удостовери, че „ се е обърнал към Тим Кук, с цел да разиска опцията Apple да придобие Tesla„. Това се е случило по време на „ най-мрачните дни “ от създаването на Model 3. Според Мъск „ Кук е отказал да отиде на срещата “.

По-късно Кук е споделил на Мъск, че Apple може да купи Tesla. Сега се оповестява, че Мъск се е заинтересувал от предлагането. Само че при едно изискване. Той да стане основен изпълнителен шеф освен на Tesla, само че и на цялата Apple. И да поеме целия бизнес с iPhone. В същото време Кук и Мъск отхвърлиха да са водили такива договаряния.

Според двама души, осведомени с договарянията, Apple е преговаряла с Илън Мъск за придобиване на Tesla. Но в последна сметка компанията е решила, че основаването на личен автомобил е по-целесъобразно, в сравнение с закупуването и консолидираното на различен бизнес.

В публикацията на New York Times в детайли се разказва по какъв начин корпорацията от Купертино в началото е възнамерявала автомобилът на Apple да няма волан. И да се ръководи напълно от Siri.

Да напомним, че планът Apple Car бе публично преустановен след над 10 години работа.

Сега всички започнаха да се питат какво би направил Илън Мъск, в случай че преди години се бе оказал на мястото на Тим Кук. И дали iPhone щеше да бъде по-иновативен, колкото са новаторски ракетите на SpaceX.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР