The Information съобщава, че Meta има сериозни проблеми със задържането

...
The Information съобщава, че Meta има сериозни проблеми със задържането
Коментари Харесай

Meta има сериозни проблеми със задържането и наемането на талантливи специалисти по изкуствен интелект

The Information оповестява, че Meta има съществени проблеми със задържането и наемането на надарени експерти по изкуствен интелект.

Компанията на Марк Зукърбърг даже е прибегнала до наемане на откриватели без изявление. Междувременно Meta губи фрагменти поради DeepMind, OpenAI и Mistral на Гугъл, която е основана от някогашни инженери на Meta.

Една от аргументите са заплатите на откривателите. Съобщава се, че Meta заплаща на висшите откриватели на AI до 2 милиона $ заплата. Това е значително по-малко от 5 до 10 милиона $, плащани от OpenAI. Останалите съперници на Meta също са по-щедри към чиновниците си.

Изпълнителният шеф на Meta, Марк Зукърбърг, даже се е свързал с откривателите на Гугъл DeepMind чрез персоналните им имейли.

Meta възнамерява да има повече от 340 000 графични процесора H100 от Nvidia до края на 2024 година (H100 чиповете се правят оценка на цена от 25 000 до 30 000 $ за брой). Те би трябвало да се трансфорат в хардуерното сърце на бъдещия изкуствен интелект на компанията. Изглежда желанието за икономисване на разноски е причина за по-неатрактивните заплати, които би трябвало да се компенсират с  " нападателен маркетинг "  и персоналната интервенция на Зукърбърг.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР