The Guardian се залавя с нелеката задача да направят списък

...
The Guardian се залавя с нелеката задача да направят списък
Коментари Харесай

Родопската теснолинейка, The Guardian и класацията за най-живописните пътувания с влак в Европа

The Guardian се залавя с нелеката задача да създадат лист с 10-те най-живописни пътувания с трен в Европа. Казваме нелека, тъй като приказните дестинации, до които можем да стигнем с трен на Стария континент, в действителност по никакъв начин не са малко. Затова ни стана извънредно прелестно от обстоятелството, че пътуването с родопската теснолинейка по маршрута Септември - Добринище влезе в класацията на английското издание.

" Линията към Добринище не е построена за експедитивност: стръмните наклони и тесните проходи значат, че напредъкът постоянно е извънредно муден. Но това има и своите преимущества - разкрива се превъзходна панорама към три планински вериги: Родопите, Рила и Пирин ", пишат от The Guardian, като допълват, че по пътя може да забележим змийски орли и бели щъркели, скални яребици и чучулиги.

От изданието дават и точна информация освен за маршрута, само че и за цената на билета, дистанцията, което изминава влака, за времето, за което го изминава, и какъв брой постоянно пътува през седмицата. Ето и другите девет маршрута, с изключение на Септември-Добринище, попаднали в класацията на The Guardian.

От Мартини до Шамони, Франция-Швейцария

Цена на еднопосочен билет: 28.50 английски лири.
Разстояние, което изминава влакът: 35 км.
Времетраене на пътуването: 90 минути.
Разписание: на всеки час.
От Порто до Виго, Португалия-Испания

Цена на еднопосочен билет: 14.95 английски лири.
Разстояние, което изминава влакът: 175 км.
Времетраене на пътуването: 2 часа и 20 минути.
Разписание: два пъти дневно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР