„The Continental“ представя „Светът на Джон Уик“ по телевизията без достатъчно огнева мощ

...
Когато разглеждаме простите удоволствия от филмите Джон Уик“, развитието на
Коментари Харесай

Когато разглеждаме простите удоволствия от филмите „Джон Уик“, развитието на героите и плътната предистория биха се класирали някъде под дъното на списъка. Светът на стрийминг обаче предпочита дълготрайните, фактор, който е много доказателство в „The Continental: From the World of John Wick,” красиво продуциран, но ненужен минисериал с предистория на Peacock с дупка за поничка във формата на Киану Рийвс.

Действието се развива през 70-те години на миналия век, проектът от три части (времевият ангажимент, който предполага, е малко подвеждащ, тъй като всяка глава продължава повече от час) извлича най-големия си удар от много разумно подбраната партитура на песента от този период, създавайки приятно настроението на жесток , сенчестият Ню Йорк през годините на диското. Честно казано, тези песни, като „I Feel Love“ на Donna Summer, правят толкова много, колкото бойните сцени в стил Wick, за да направят „The Continental“ заслужаващ посещение, ако не и пълен престой.

Най-голямото препятствие вероятно включва сюжета, който се фокусира върху историята на хотелското убежище за убийци, мистериозната организация, известна като High Table и собственика на хотела Уинстън Скот (Иън Макшейн във филмите), изигран тук от Колин Уудъл.

Тази по-млада версия на Уинстън по същество се занимава със собствения си бизнес, опитвайки се да го направи като предприемач, когато неговият кален в битки брат Франки (Бен Робсън) открадва нещо от Високата маса, предизвиквайки продължителна, гъсто хореографирана битка на удар/изстрел -два пъти разнообразие.

Отчаян да намери Франки, Високата маса и собственикът на Continental Кормак, изигран от Мел Гибсън, го отвличат. Гибсън придава на шоуто малко разпознаваема звездна сила, като компромисът е, че неговото странно подчертано, превъзходно представяне е разсейващо лошо.

 Мел Гибсън като Кормак и Кейти Макграт като съдия в "Континенталът: От света на Джон Уик". -loading Мел Гибсън като Кормак и Кейти Макграт като съдия в "The Continental: От света на Джон Уик". Каталин Вермес/Starz Entertainment

Изправен срещу такива страховити противници, Уинстън се нуждае от съюзници. Той постепенно ги открива, но всички измамни действия, задвижвани от историята, свързани със сглобяването им, изглеждат твърде много като убиване на време, преди да стигнете до следващата поредица от действия, което, нека си признаем, е основната атракция.

Наистина, няма много смисъл, че по-широкият „свят“ на Wick притежава толкова голямо очарование и въпреки че сериалът създава някои интригуващи герои – може би най-добрият е Йен (Нхунг Кейт), чийто първи импулс в почти всяка опасна ситуация е да си пробие път извън него – поддържащите играчи на „Джон Уик“, включително разпознаваемите имена като Харон (покойният Ланс Редик в четирите филма и Айомиде Адегун тук) не натрупват достатъчно екранно време, за да предизвикат голямо търсене на история за произхода.

Битката с конторсионист наистина добавя нов обрат към нещата (буквално), а решението да се разположат „чудаците“ от хотела, за да преследват Уинстън, заедно с почитта към „Матрицата“, предлага усещане за игривото, почти ексцентрично шоу ръб, край. Стандартите на Premium-TV също се прилагат за езика, насилието и секса, последното забавление, за което филмите разбираемо не са отделили много време.

И все пак, въпреки липсата на екшън, „The Continental“ най-накрая се чувства недостиг на огнева мощ. Разбира се, за услуга за стрийминг като Peacock (която ще разпространи шоуто в три последователни седмици), само шансът да се изведе името „Джон Уик“ със сигурност е безсмислен, дори ако това парче от периода е сравнително голям билет вещ.

След проверка на местата за настаняване, обаче, каквото и любопитство и новости, които може да е имало в „The Continental“, скоро изчезват, което прави перспективата за резервиране на бъдещи резервации такава, която Peacock за момента вероятно би трябвало да отложи.

Премиерата на „The Continental: From the World of John Wick“ е на 22 септември по Peacock.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР