Thanefield Capital разкри, че в 12-те часа преди иска срещу

...
Thanefield Capital разкри, че в 12-те часа преди иска срещу
Коментари Харесай

Масови отливи от Binance преди иска от страна на CFTC

Thanefield Capital разкри, че в 12-те часа преди желае против Binance и нейния основен изпълнителен шеф Чанпен Джао от Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC) за регулаторни нарушавания, от няколко централизирани платформи са изтеглени съвсем $1.5 милиарда в криптовалута.

Според информацията най-голямата част от тази сума, към $850 милиона, е изтеглена от Binance. Интересно е, че единствено един час след оповестяването на желае от борсата са изтеглени още $240 милиона.

Тази вест провокира неспокойствие в крипто общността, защото допуска, че вложителите и търговците стават все по-предпазливи във връзка с регулаторните опасности, свързани с някои централизирани тържища.

Също по този начин се повдигат въпроси по отношение на дълготрайната жизненост на такива тържища, изключително откакто държавните управления по света не престават да стягат контрола си върху крипто промишлеността.

Въпреки тези опасения, Binance към момента има огромни количества криптоактиви, в това число USDT на стойност над $2 милиарда, Биткойн на стойност $17 милиарда и Етериум на стойност $8.1 милиарда.

Съдебният иск на CFTC обаче не е първото следствие или питане, с което Binance се сблъска в последно време.


 


Службата за вътрешни доходи (IRS) и федералните прокурори също ревизират спазването на разпоредбите за битка с прането на пари от страна на Binance. Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) проверява дали Binance е разрешила на американски търговци да получат достъп до нерегистрирани скъпи бумаги.

Чанпен Джао отхвърли обвиняванията на CFTC, настоявайки, че Binance не търгува за облага и не манипулира пазара при никакви условия. Въпреки това, продължаващите следствия и засилващият се регулаторен надзор евентуално ще окажат доста въздействие върху бъдещето на Binance и други централизирани тържища.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР