Thailand Open, осминафиналБианка Андрееску – Анастасия Захарова 6-2, 7-5Бианка Андрееску

...
Thailand Open, осминафиналБианка Андрееску – Анастасия Захарова 6-2, 7-5Бианка Андрееску
Коментари Харесай

Андрееску записа нова победа в Хуа Хин


Thailand Open, осминафинал

Бианка Андрееску – Анастасия Захарова 6-2, 7-5

Бианка Андрееску доближи до четвъртфинала на WTA 250 шампионата в Хуа Хин след победа над международната №186 Анастасия Захарова. Поставената под №1 канадка трябваше да постави много старания във втория сет, само че все пак не позволи сензация и към момента няма изгубен сет от началото на шампионата.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде петата в схемата Марта Костюк, която по-рано през днешния ден в профил Нао Хибино след 6-3, 7-6(7).

И четирите аса в мача бяха дело на Андрееску, която също така завоюва 76% от точките си на първи сервис (25/33). И двете съпернички бяха безупречни при възможностите си за пробив, като канадката осъществя 4 от 4, до момента в който Захарова оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

Мачът стартира вихрено за канадката, която осъществя два поредни пробива и поведе с безапелационно с 3-0. Впоследствие обаче Захарова стартира да се движи доста по-добре по корта, а офанзивите ѝ от главната линия станаха доста по-прецизни. Това разреши на рускинята да върне един брейк и да понижи резултата на 3-2. Впоследствие обаче Андрееску си върна контрола върху протичащото се на корта и изигра най-силния си интервал в дуела. Първата сложена даде единствено още три точки до края на сета, спечелвайки изрично първата част с 6-2.

Втория сет бе доста по-оспорван, защото Захарова подвигна доста равнището си на сервис. Андрееску обаче не ѝ разреши да се откъсне в резултата и по този начин се стигна до 5-5. Постоянството на някогашната №4 се отплати и тя реализира поврат след пробив на нула, след което стигна до два следващи мачбола. Първия бе пропуснат след непредизвикана неточност от форхенд, само че по-късно Захарова изпрати ретура си в мрежата и по този метод Андрееску победи с 6-2, 7-5 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР