Тези зелени ябълки“ не са за поддържане на добра фигура,

...
Тези зелени ябълки“ не са за поддържане на добра фигура,
Коментари Харесай

Пясъчни „ябълки“: апетитни печива от съветската домашна кухня

Тези „ зелени ябълки “ не са за поддържане на добра фигура, а за развлечение.

От потреблението на спанак като естествена багра до оформяне на тестото тези сладкиши си костват всяка една минута, прекарана в кухнята ти.

Струва ми се, че когато става дума за руските сладкарски произведения, има изключително въодушевление към печивата във формата на плодове и зеленчуци, които наподобяват изумително реалистично. Според мен това може да се дължи на обстоятелството, че по руско време в магазините е имало малко разнородни сладости и печива, та по тази причина тези необикновено домашни предписания са били метод да се реализира многообразие, изключително когато е ставало въпрос да се достави наслаждение на децата.

Вече се научихме по какъв начин се вършат „ “ и „ „, тъй че в този момент е ред на „ ябълките “! Идеята е съвсем същата: подготвяне на един от главните сладкиши, оцветяване и оформяне, тъй че да станат допустимо най-реалистични. В тази съответна рецепта най-интригуващата част несъмнено е оцветяването: зеленото е от натурално спаначено пюре вместо гел оцветители за храна или прахчета, употребявани в множеството предписания за приемане на зелен цвят. Честно казано обичам този тип предписания не толкоз поради естествените съставки, като спанак, вместо гел, колкото поради опцията да подобря кулинарните си умения и да придобия нов опит в печенето.

Определено най-добре е да приложиш тази рецепта дружно с деца. Приготви няколко ленени или тиквени семки за украса, както и карамфил за достоверна реплика на „ опашки “ на ябълки – и се наслаждения на процеса и, несъмнено, на вкусния краен резултат.
Необходими артикули:


Виктория Дрей
Спанак – 70 гБрашно – 230 гЖълтъци – 2 бр.Краве масло – 100 гЗахар – 70 г + малко за овалванеСтуден лимонен сок – 1 супена лъжицаЛимонова кора – 1 супена лъжицаБакпулвер – 1 чаена лъжицаЩипка сол
+ Карамфил и ленено/тиквено семе за украса
Приготвяне:
Започни със спанака: постави в гореща вода и остави да ври 1-2 минути.



Виктория Дрей

След това отцеди, остави малко да се охлади и изстискай мощно.



Виктория Дрей

В хаванче стрий спанака на пюре – този развой лишава известно време. Препоръчвам също да се прецеди през решето, откакто е стрито в хаванчето, с цел да се получи най-гладката консистенция на пюре.



Виктория Дрей

Когато приключиш със своя DIY зелен цвят, премини към тестото за сладкиша. В купа разбий жълтъците със захарта, до момента в който сместа стане по-въздушна и бледожълта.



Виктория Дрей

Добави омекналото краве масло, солта, лимоновия сок и кора и разбъркай.



Виктория Дрей

Сега е ред на брашното: пресей го дружно с бакпулвера и разбъркай – трябва да получиш класическо пясъчно тесто.



Виктория Дрей

Сега отдели ¼ от тестото и добави спаначеното пюре в по-малката част.



Виктория Дрей

Меси, до момента в който получиш постоянен зелен цвят, и го остави настрани в хладилника.



Виктория Дрей

Върни се към по-голямата част от тестото, добави 1-2 супени лъжици ледено студена вода, в случай че прецениш, че то е прекомерно пясъчно, с цел да работиш с него. Омеси еластично тесто и го оформи в прекрасен цилиндър.



Виктория Дрей

На лист хартия за печене разточи зеленото тесто доста фино, отрежи ръбовете по този начин, че да пасне на размера на цилиндровата част.



Виктория Дрей

Равномерно увий цилиндъра в пласта от спаначеното тесто, като направиш ръба „ безшевен “.



Виктория Дрей

Накрая поръси цилиндъра със захар на всички места, завий със стреч фолио и остави в хладилника 40-60 минути да стегне.



Виктория Дрей

След това с най-острия нож нарежи цилиндъра си на кръгове с дебелина към 1 см.



Виктория Дрей

Работейки с всеки кръг поотделно, го оформи като комат ябълка и украси със семена, като използваш ръкавици. Започнах с ленени, само че по-късно забелязах, че половинките тиквени семки наподобяват още по-реалистични.



Виктория Дрей

Когато приключиш с всички „ ябълки “, ги сложи в тава, покрита с хартия за печене, и постави във фурната при 190°C за 20-25 минути.



Виктория Дрей

Остава единствено да оставиш твоите ябълкови бисквитки да изстинат изцяло и да им се насладиш – приятного аппетита!



Виктория Дрей

създател: ВИКТОРИЯ ДРЕЙ

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР