Тези торби някой виждал ли ги е между другото? Повярвайте

...
Тези торби някой виждал ли ги е между другото? Повярвайте
Коментари Харесай

Никой от ГЕРБ не е виждал торби с пари, твърди Николай Нанков |

Тези торби някой виждал ли ги е апропо? Повярвайте ми, аз не съм виждал. И съм уверен, че никой сътрудник от ГЕРБ не е виждал торби, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и някогашен районен министър Николай Нанков. 

Ноември предходната година вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че над 60 млн. лева от предплатено платените пари за градежа на лот 5 на Автомагистрала " Хемус " са преведени на кухи компании, а по-късно изтеглени в торби и чанти. През декември мъж, обвинен като крайния адресат на милионите от противозаконните схеми при строителството на автомагистралата, беше арестуван.

" Викан съм на разпити, както и колежката Аврамова. Питаха ни за ин хаус процедурите, обяснявахме по какви правила и нормативи са сключвани тези контракти за " Хемус ". За всичко по тематиката бяхме разпитвани. За всичко, което е публично значимо, сме давали своите показания ", сподели Николай Нанков. 

По думите му следствието към момента се води и към този момент няма държавни чиновници, които са станали обвинени. Той разяснява думите на районния министър Гроздан Караджов по време на днешния парламентарен надзор, че договорите за " Хемус ", подписани по ин хаус процедури, са противозаконни:

" Ин хаусът е европейска регламентирана процедура. Не му е работа на Гроздан Караджов да разяснява какво е законно. Това е работа на българския съд. "

Нанков сложи въпроса дали досегашният длъжностен районен министър Виолета Комитова и Караджов не са " съучастници " на така наречен " обир на века ", защото не са прекратили подписаните контракти. " Ако това са незаконни контракти, както бяха квалифицирани, те просто се приключват. Ако те са незаконни, за какви неустойки приказваме, това е несериозно. Да бъдат изискани обезпечените със застраховки [пари], дадени в задатък. Тоест - всеки лев е гарантиран ", сподели той. 

Според Нанков Гроздан Караджов " очевидно не желае " да стартира нови процедури по подписване на контракти за градежа на " Хемус ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР