Тези спорове за членството на България в Еврозоната са безпредметни.

...
Тези спорове за членството на България в Еврозоната са безпредметни.
Коментари Харесай

Хампарцумян: Трябва да се страхуваме, ако дойдат руските танкове, а не от Еврозоната

Тези разногласия за участието на България в Еврозоната са безпредметни. Затова е значима политическата воля.

Такова мнение изрече в ефира на Нова телевизия финансистът Левон Хампарцумян.

По думите му хората " би трябвало да се опасяват, в случай че съветските танкове дойдат на жълтите павета, а не от влизането ни в Еврозоната ", където са най-богатите европейски страни.

 

Все още има късмет до януари 2024 година България да влезе в еврозоната, съобщи в студиото на „ Събуди се ” банкерът Левон Хампарцумян. По думите му българите не би трябвало да се опасяват от приемането на еврото. И добави, че хората в страните, които са в еврозоната, живеят по-добре.

„ Възможно е да приемем еврото до 2024 година, в случай че има политическа мотивация. Виждам я в някои хора, да вземем за пример във вицепремиера Пеканов. Той прави всичко по силите си ”, счита банкерът.

Хампарцумян предвижда още, че идната година ще бъде малко по-спокойна от 2022 година от икономическа позиция, само че акцентира, че енергийната рецесия няма да изчезне.

Не чакам пагубните сюжети за тежка зима, каквато предвещават политиците, да се осъществен, добави още той.

 

Хампарцумян съобщи, че от години цените у нас порастват, само че през 2022 година скокът е по-рязък. „ Дано и продуктите да стават по-качествени с нарастването. Най-висок е скокът на цените при базовите артикули, които всички употребяваме. Има много прогнози, че следващата година инфлацията ще спадне и нещата ще се възстановяват постепенно. Освен това, има и сезонност в цените. Нормално е януари и февруари пресните зеленчуци да бъдат по-скъпи, в сравнение с юни и юли. Търговците подвигат цените до такава степен, докъдето клиентите към момента купуват ”, разясни банкерът.

Според него има и редица други фактори, с изключение на войната в Украйна и последствията от Коронавирус рецесията, за високите цени.

„ Трябват нови енергийни политики. Модерната страна може да контролира нормите, само че да приказва за ценообразуване с веригите ще бъде едно пиарско мероприятие, което няма да е дейно ”, заключи Хампарцумян.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР