Тези снимки и коментара под тях обикалят днес фейсбук и

...
Тези снимки и коментара под тях обикалят днес фейсбук и
Коментари Харесай

Тези снимки от Варна обиколиха днес фейсбук! Има ли хора с добри сърца?!

Тези фотоси и коментара под тях обикалят през днешния ден фейсбук и провокират хиляди мнения! Нека всеки да отдели 1 минута и да разбере защо става дума, а в случай че историята го трогне - дано показа! 

СПОДЕЛЯЙТЕ!
Днес следобяд към 17 часа, запътвайки се към плажната алея в този тъмен и леден ден, погледът ми се спря върху един контур. Под към този момент от няколко часа изливащия се дъжд над Варна, седеше остаряла и изнемощяла женица, прекарала целия ден в инвалидната си количка в опит да продаде някое от цветенцата, набрани от запустялата й градина.


Отбих остарялата си, само че работеща към момента кола и незабавно се насочих при въпросната жена. Още щом ме зърна, от очите й бликнаха сълзи и горещо ме уморяваше да си купя нещо от нея, с цел да може да си купи самун. Разказа ми за живота си, по какъв начин живее със 130 лв. пенсия, за всичките й безбройни заболявания (за които не приема нито едно лекарство), за това, че е вдовица и че живее със сина си, който също е неработоспособен. През сълзи ми описа, по какъв начин синът й цяла вечер вие от болки, кучето от апетит, а тя се храни единствено с самун и чесън.


Нямаше по какъв начин да не си помисля каква нещастница съм аз, одеве излязла с букет от бляскав цветарски магазин, разполагаща с цялото време и живот на света, до момента в който в това време животът може да бъде извънредно неправдив.
Жената продаваше нарциси, само че също и хризантеми, доставяни й от оранжерия. С тъга и позор извадих единствените 5 лв. от джоба си и си взех няколко от красивите й нарциси, оранжерийните хризантеми оставих, с цел да може да ги продаде на някого за още някой различен лев.


Сърцето ми се къса, само че още повече ме боли от всичките хора, които я подминаха, все едно тя не съществува, а дъждът продължаваше да си вали.


ДОБРИ ХОРА, в навечерието на най-светлия християнски празник, дано бъдем съпричастни. Ако някой има предпочитание, благоприятни условия и останала доброта в сърцето, апелирам ПОМОГНЕТЕ! Жената е всеки ден на въпросното място, в случай че няма пороен дъжд. Тя се споделя Веска Бойчинова, телефонът й е 0879373372, а адресът ул. Свети Никола 25А (точно на кръговото на бул. Княз Борис, посока плажна алея).
Моля ви, СПОДЕЛЯЙТЕ!    



(Публикувано от Ростислава Петрова)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР