Тези шокиращи снимки показват британските затворници в Япония по време

...
Тези шокиращи снимки показват британските затворници в Япония по време
Коментари Харесай

Ужасяващи СНИМКИ ! Вижте на какви брутални мъчения са били подложени британските затворници в японските лагери през Втората световна война

Тези шокиращи фотоси демонстрират английските пандизчии в Япония по време на края на Втората международна война. От тях са останали единствено скелетите им. Хиляди военнослужещи са били подложени на брутални мъчения в Япония през 1945 година. Те са били пребивани като кучета и оставени да умрат от апетит, написа Daily Mail.
Фотографите са били наемани да снимат фотосите на пандизчиите, с цел да бъдат употребявани по-късно като показно за това какво се случва на престъпно проявените в страната. Снимките демонстрират сухи, мършави и измъчени мъже, чиито тела са единствено кожа и кости и няколко садистични гардове, подлагащи ги на мъченията. Сред тях са мъж, който е прочут като Черния принц и Мад Монгрел. И двамата са били обесени по-късно.









Ужасяващите фотоси демонстрират мъже, които са били измъчвани в лагерите.

Гладуващите пандизчии за снимани да носят изкуствени крайници и странни ампутации, които е трябвало да бъдат направени откакто са преболедували рискови тропически заболявания, за които тогава не е имало лекове.







Един от най-бруталните гардове - Черният принц, е бил наеман, с цел да пребива мъжете и да обезглавява всеки дръзнал да направи опит за бягство. Друго изображение демонстрира Сержант Сеичи Окада, по-известен като Д-р Смърт. Той е измъчвал пандизчиите с вода - карал ги е да пият галони и най-после е скачал върху претъпканите им кореми. Колекцията се добавя от общоизвестния корейски гард Мад Монгрел. По-късно всички те са били упрекнати и обесени.


Черният принц


Мад Монгрел

Албум от повече 30 фотоси е бил изработен и пуснат да се продава на търг. Акционер на име Матю Тредуин твърди, че търговецът на фотосите е бил военният музей в Северен Йоркшир през 70-те и 80-те години. Той е затворил порти от дълго време.

" Някои от фотографиите са доста плашещи. Чуваш истории за брутални японски мъчения, само че не такива каквито сме привикнали да гледаме в хорърите. Те ти дават визия през какво са минали тези мъже. Имало е такива, които са били пребивани толкоз грубо, че са оставали деформирани ", споделя Тредуин.








Бурните колиби, където скелетните английски пандизчии били принудени да спят в тежки условия, откакто са били арестувани.


Около 36 000 военнопленници са били превозени до японския континент, с цел да добавят дефицита на работна мощ и били принудени да работят в въглищните мини, корабостроителниците и фабриките за муниции.


Всички били облечени в дрипи.

Снимките са били продавани на стойност от £ 100 на 18 септември.

Тихоокеанската война през Втората международна война се води на голяма територия, обхващаща Тихия океан и Югоизточна Азия.
Започва през декември 1941 година, когато Япония нахлува в Тайланд и атакува английската благосъстоятелност на Сингапур и Хонг Конг, както и военните бази на Съединени американски щати в Пърл Харбър на Хавай и Филипините.

Повече от 50 000 английски военнослужещи се предават на японците сред рухването на Хонг Конг през декември 1941 година и март 1942 година, когато големите територии на холандската Източна Индия е под блокада.

Още 50 000 съюзнически бойци са били хванати на 15 февруари 1942 година, когато Сингапур пада. Тези военнопленници са били употребявани за тежък рабски труд от техните похитители през идващите три и половина години; съвсем един на всеки трима умира поради неизлечимо заболяване, недохранване и свирепост. Много цивилни са били интернирани и принудени да работят.

Докато войната в Европа приключи на 8 май 1945 година, японските военни водачи отхвърлят да одобряват предаването макар изолацията на страната и обстоятелството, че сънародниците им и няколко хиляди съюзнически военнопленници гадуват до гибел.

През лятото на 1945 година многочленната флота на съдружниците се е включила към големия флот на Съединени американски щати в Тихия океан, подготвен да нахлуе в Япония.

След окончателните предизвестия за тежки последствия Съединените щати отприщват атомна бомба в Хирошима на 6 август. Все още Япония отхвърля да одобри провалянето.

Три дни по-късно, на 9 август, втората атомна бомба удря Нагасаки. Едва тогава императорът се намесва, с цел да приключи войната в Далечния Изток на 15 август 1945 година, маркиран като Ден на успеха над Япония. Япония подписва абсолютно предаване на 2 септември.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР