Тези съвети определено ще бъдат полезни за всеки, което значи,

...
Тези съвети определено ще бъдат полезни за всеки, което значи,
Коментари Харесай

Необичайни употреби на горчицата в домакинството

Тези препоръки несъмнено ще бъдат потребни за всеки, което значи, че е редно да ги прегледате и обмислите деликатно.

Нека забележим кои са необикновените използва на горчица в нашето домакинство.

Измива чинии

Редовното миене с горчица на прахуляк може даже сполучливо да размени скъпия сапун за съдове. С нея можете даже да почиствате доста омазнени принадлежности и чинии. Също по този начин, това е супер безпристрастен артикул, което значи, че е по-евтин и безвреден от почистващите препарати със наличие на химикали, отбелязва.

За изпиране

Горчицата на прахуляк би могла да се поставя в ръчно и машинно пране. Просто добавяте към 50-100 грама в легена с вода или непосредствено поръсвате върху прането в пералната машина, започвайки процеса на пране както нормално. Горчицата добре изпира вълнени и копринени тъкани, не измива цвета от облеклата и излъчва свежа миризма. Освен това няма противопоказания за хора, страдащи от разнообразни форми на алергии.

Бори се с петна

Горчицата е чудесна за унищожаване на петна, изключително мазни такива. Просто поръсвате сухата горчица на прахуляк върху нечистата част, изчаква се известно време, до момента в който горчицата поеме мазнините, след което покрийте същата зона с разредената паста от горчица на прахуляк. След като всичко това е направено, продуктите би трябвало да се измият и изплакнат щедро, както нормално.

При битка с неприятните миризми

Горчицата на прахуляк е превъзходен асистент против миризми. Може да бъде употребен за избърсването на чинии и хладилни лавици. Ако посипете малко суха горчица в марля и я окачите в дрешника си, можете да се отървете от миризмата на горчица и неприятната миризма на мръсни облекла.

Предотвратяване на вредителите

Горчицата на прахуляк най-много бива употребена в градинарството за отбраната на реколтата от вредители. Може непосредствено да я поръсите върху почвата, за заличаването на всички нездравословни инсекти. За предпазването на листата на растенията от гъсеници, листни въшки, охлюви, акари, зелево бяло, напръскайте разтвор от вода и горчица на прахуляк в съответствие 100 грама прахуляк на 10 литра вода.

За поддържане на почвата

Отглеждането на горчица в градината ви ще обезпечи скъпа изгода за почвата и отглежданите в нея култури. Корените на растението разрохкват почвата, обогатяват я с О2, плашат гадинките и охлювите, а неговите цветове притеглят пчелите в градината.

Предотвратяване на настинка и настинки

Горчицата може да бъде употребена постоянно в националната ни медицина. Например, за бързото справяне с хремата, накиснете вашите крайници в леген с вода и четири супени лъжици горчица на прахуляк. В допълнение към лекуване на настинки, този вид вана може да помогне за усмиряване на изтощени крайници след тежкия работен ден.

За дезинфекциране

Горчицата на прахуляк може да бъде употребена за дезинфекцирането на дребни рани. Просто поръсвате малко количество от нея върху раната и кожата към нея.

За шампоан

Горчицата на прахуляк, в случай че се разреди с вода до хомогенна примес, е допустимо да бъде употребена за измиването на вашата коса и скалп вместо шампоан от магазина. Хората, които употребяват това естествено лекарство, ще виждат, че косата им е по-силна, придобива нов искра и пораства по-бързо.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР