Тези рецепти за торта, чипс и супа са избрани за

...
Тези рецепти за торта, чипс и супа са избрани за
Коментари Харесай

Опитайте тези 5 традиционни ястия от „най-руския град“ – Суздал

Тези предписания за торта, чипс и чорба са определени за най-хубавите във Владимирска област от националния план „ Гастрономическа карта на Русия “.

Нека създадем гастро пътешестване до известния град Суздал (и прилежащия Владимир)!

Древните градове Суздал и Владимир през днешния ден са съществени туристически дестинации по маршрута на Златния пръстен: с изключение на многото съветски храмове и дървени къщи, в района са непокътнати остарели кулинарни обичаи. Проектът „ Гастрономическа карта на Русия “ назовава тези ястия най-хубавите в районната кухня. И по този начин, какво ядат хората там… и с какво гощават гостите си?
1. Чийзкейк тоболка


Прес фотоси

Тоболката е тип сладкиши със сладостен или солен заряд. Името му е взето от чанта за пътешестване – и тези торти в началото са изпичани, с цел да бъдат взети за у дома. Има разнообразни типове торти тоболка в другите райони: да вземем за пример хората от Перм вършат тоболка с риба, хората от Вологда – с гъби и каша от просо, карелците я вършат с извара. Във Владимирска област пекат тоболката като огромна торта от невтасало тесто с заряд от творог (руска извара).  е на тортата творожник или огромна ватрушка.

Рецепта:

Съставки за тестото:
350 г брашно90 г масло1 супена лъжица захар1 яйце⅓ чаша пълномаслено мляко30 г заквасена сметанасолсода за самун
За пълнежа:
500 г извара½ чаша (или по-малко на вкус) захар3 яйцасода за самун
Как да приготвим тестото:

Добавете мляко, заквасена сметана, яйце, захарта и солта към разтопеното масло от тигана и разбъркайте. След това прибавете брашното и содата за самун. След като се смеси добре, тестото би трябвало да почива половин час. След това го поставете във формата за печене.

Как да приготвим пълнежа:

Добавете яйца и захар към творога (изварата) и разбъркайте всичко добре (може да употребявате пасатор). Разстелете пълнежа във формата и печете тортата за 40 минути при температура от 190 градуса.

Къде да я намерите в Суздал:

Съвременните готвачи вършат тази обичайната районна торта с съвременен привкус: в ресторант  („ Краставица “) тортата се пече със сироп от краставица (!) И има зелен цвят. В ресторанта във  (създадена от Джон Кописки от Великобритания) може да намерите по-кремообразна торта от локални млечни артикули.
2. Чипс от елда


Прес фотоси

Тази антична рецепта е здравословна и елементарна концепция за тези, които обичат да хрускат по време на филм или телевизионно шоу вечер. Знаете, че руснаците са луди по гречката (елда) и са подготвени да я ядат от здрач до зори. В Суздал и Владимир такива „ чипсове “ се сервират в заведения за хранене и се продават в сувенирни магазини. Може обаче да ги извършите и вкъщи.

Рецепта:

Съставки:
½ чаша елда2 чаши водасол (или други подправки за вкус)
Как да извършите чипс от елда:

Необходимата консистенция се реализира, когато имате 1 част елда и 4 елементи вода, след което я смилате с пасатор и слагате получената маса върху тава за печене. Изсушавате я във фурната за 3 часа при температура 60-80 градуса с вентилатор (ако фурната ви разрешава това), след което я разбивате на дребни късчета с размер на хапка. Време е за филм!

Къде да намерите в Суздал:

Класически чипс от елда с дипове се сервира в ресторантите  и „ Огурец “.
3. Супа от зеле „ Замразено шчи “


Прес фотоси

От антични времена руснаците постоянно трябвало да се приготвят за зимата. Супата от замразено зеле също е тип обичаен метод за подготвяне на шчи авансово, развой, който към момента е известен в района на Златния пръстен. Идеята е да замразите супата, като я оставите на открито (или различно може да я замразите във фризер). Предполага се, че замръзването прави зелето по-меко. Друг тип рецепта включва заледяване единствено на зеленчуковата основа за шчи, която би трябвало да се добави към пресния бульон при готвене. В Русия има хиляди предписания за шчи, според от района и от персоналния усет. Ето този с кисело зеле.

Рецепта:

Съставки:
1 л. месен бульон200 г варено месо (всякакво)½ кг кисело зеле1 огромен картоф1 морков1 глава луксолпипер (по желание)
Начин на подготвяне:

Нарежете картофите и зелето и прибавете към бульона, по-късно запържете моркова дружно с лука и също ги сложете в бульона. След това прибавете месото и подправките. Гответе на муден огън (или по-добре във фурната), до момента в който картофите са подготвени, и оставете за няколко часа на котлона. След това замразете супата за една нощ и яжте на идващия ден притоплена.

Къде да я намерите в Суздал и Владимир:

Тази чорба е включена в постоянното меню на кафене  в Суздал. Друга забавна версия на зелевата чорба се сервира в ресторант  във Владимир. Там може да опитате „ сиво шчи “, изпечено на фурна.
4. Холодец (желирано месо) на фурна


Прес фотоси

Това желирано ядене обърква доста чужденци: някои се пробват да го , до момента в който други просто не могат да схванат аргументите да го . Това обаче е доста здравословно ядене, цялостно с колаген – несъмнено, в случай че желаете да го приготвите вярно, по античния метод – то се подготвя без желатин! Традиционната славянска рецепта изисква антична фурна, само че актуалните хора могат да употребяват печка. Холодецът нормално се сервира с хрян – и жителите на Владимир се гордеят, че назовават своя град дом на най-пикантния вид на това растение.

Рецепта:

Съставки:
2,5 кг месо (за предпочитане свински или говежди джолан, с кост)1 морков1 глава лукдафинов листсолпипер
Начин на подготвяне:

Поставете месото в 5-литров тиган с вода и кипнете, по-късно излейте бульона, прибавете прясна вода (трябва да е с 3-4 см по-висока от месото) и кипнете още веднъж, като премахнете пяната. След като заври, намалете котлона на най-малко и го оставете за четири часа (да, дълго е!) Или го поставете във фурната за същото време при температура от 180 градуса. Добавете сол, черен пипер, лука, нарязания морков и гответе още час. Когато е готово, отделете месото от костите, сложете го в купа и го залейте с бистрия бульон. Оставете за една нощ.

Къде да го намерите в Суздал и Владимир:

В ресторант „ Околица “ говежди холодец се готви в същинска съветска фурна, проектирана от локални майстори. Ресторант  прави холодец от диви птици с горски билки.
5. Покровски джинджифилови сладки


Прес фотоси

Малкият град Покров покрай Владимир е прочут с невероятните си джинджифилови сладки с варено кондензирано мляко и ядки. Точната рецепта на Покровския цех се пази в загадка, само че ето версията за подготвяне на доста сходни сладки.

Рецепта:

Съставки за тестото:
3 с.л. захар½ чаша масло2 яйца3 с.л. мед1 с.л. какао2 чаши брашно1 с.л. слънчогледово олио1 с.л. надробен джинджифил½ с.л. индийско орехче1 карамфилсода за самун
За пълнежа:
1 консерва варено кондензирано млякочаша орехисушени плодове (по желание)
Начин на подготвяне:

Смесете яйцата, захарта, маслото, какаото, подправките, меда, содата за самун и гответе на пара за 10 минути. След това прибавете брашното и олиото и направете тесто. Оставете го за една нощ. Разделете тестото на 2 елементи, разточете тъничък пласт (дебел 3 мм) върху хартия за печене. Разстелете пълнежа и покрийте с втората част от тестото. Печете във фурна, загрята до 170-180 градуса за 25 минути. Покрийте топлите сладки с глазура (2 с.л. вода + 2 с.л. захар, варете към минута и разбийте в блендер до побеляване) или просто поръсете с малко пудра захар.

Къде да ги намерите във Владимирска област:

Основната  за сладки с кафене и магазин се намира в централен Покров, само че може да ги намерите и във всеки магазин за сувенири в Суздал и Владимир.

създател: АННА СОРОКИНА

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР