Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в

...
Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в
Коментари Харесай

Николай Денков: Русия е последната, която може да говори за спазване на международните договори

„ Тези ракети или елементи от тях, в случай че бъдат употребявани в Украйна, ще бъде за отбрана на градове като Киев, Одеса. Те са за противовъздушна защита, не са нападателни ракети, ще бъдат употребявани за отбрана на хора ", това сподели министър председателят, съобщи БТВ.  

" След всичко, което видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да приказва за съблюдаване на интернационалните контракти “, сподели още министърът-председателят.  

 

Акад. Денков разяснява и изказването на ГЕРБ по тематиката с въглищните централи и изказванията, че се раздават средства на лист с компании, свързани с –.

„ Тези изказвания лъжат хората. Това са средства, които компаниите са споделили, че са подготвени да влагат, може би с някакво съфинансиране от страна на страната, в бъдеще, когато бъде открита процедура за кандидатстване. Още на 15 август беше сложена така наречен процедура за заявяване на желание – условие на Европейската комисия, което трябваше да покаже има ли предпочитание от компании да влагат в тези райони. Тези, които желаят да влагат, са включени във въпросните описи. Програмите занапред ще се отварят за кандидатствате следващата година “, изясни.

По думите му не става въпрос за пари, които ще получат тези компании, а за вложения, които те би трябвало да създадат, с цел да се обезпечат работни места.

Премиерът разяснява, че решението на ГЕРБ да не поддържа предлагането на ПП-ДБ 24 май да стане народен празник няма да повлияе на цялостната полемика.

„ Няма сериозна драма в това. Това, което тормози част от хората в Народното събрание, е че когато има противоречиви тематики, те могат да попречат да не се гласоподават най-важните въпроси. Най-важните въпроси през днешния ден са тези, свързани с правосъдната система. Очевидно е, че тематиката за националния празник няма да изчезне от единствено себе си. Темата ще остане, само че може би няма да бъде решена в Конституцията “, сподели министър-председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР