Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание

...
Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Подигравка – правителството връща по-малко, отколкото взема вследствие на поскъпването на горивото

Тези процеси са функционалност на едно надменно отношение и отвращение за разговор
Мерките на държавното управление са закъснели, в някаква тяхна част – нелепи, а в друга – неверни. Разбира се, има и положителни неща.

Това сподели Искрен Веселинов, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация, в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ “.

Нелепи са примерно обещанията да се връщат 25 стотинки за литър бензин в границите на 50 литра месечно, което прави 12,50 лв. на човек поддръжка. Това са под 7 литра гориво, дори малко над 5 литра гориво, което е неуместно. Това в действителност е едно отиване до работа в един огромен град. Преди две години, преди да почне повишаването, сме имали цени от порядъка на 1,60 лв., в този момент са 3,30 лв.. Само разликата от 1,60 до 3,30 лв., в случай че сметнеш Данък добавена стойност, са 32 стотинки. Т.е. държавното управление връща по-малко, в сравнение с взема в резултат на повишаването на горивото. И това е неуместно за мен, даже в някакъв смисъл насмешка, съобщи той.

Според Веселинов като цяло тези процеси, които през днешния ден виждаме, са функционалност на едно надменно отношение и отвращение за разговор.

Този разговор се разсъни едвам през вчерашния ден, когато министър председателят реши, че ще се срещне с Камарата на превоза. Но това закъсняло деяние, нежеланието да се работи по съответни проблеми в браншовете се трансформира в продължителен проблем на ръководството, смята съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

По думите му една власт би трябвало да се пробва да интегрира обществото, а не административно да разпорежда от горната страна кое е положително.

Искрен Веселинов разяснява, че за него платформата с ограниченията е един тип предизборна.

Сериозно се притеснявам, че концепцията в действителност тези октомврийски преизчисления на пенсиите в никакъв случай да не се случват, тъй като ние отново имаме повишение на минималната пенсия, имаме едно инкорпориране, което изкривява тотално към този момент пенсионната система. Вече сред минималната и сред оптималната, и сред междинната пенсия прави по-малко от 20%. Т.е. отстранява се връзката сред осигурителния принос и сред това, което взема пенсионерът, изясни той.

Ние в предходни години сме предложили много по-справедлив метод да се компенсират хората до линията на беднотия, през обществени заплащания, които да са добавка към пенсиите, а не посредством пенсионната система. Но това явно сега им се коства прекомерно комплицирано за схващане на актуалното ръководство. Въпросът е да се раздадат едни пари, да се поддържат избрани групи гласоподаватели, а същинските решения да бъдат оставени за неразбираемото бъдеще, сподели още Искрен Веселинов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР