Тези протести показват, че старото делене между ляво и дясно

...
Тези протести показват, че старото делене между ляво и дясно
Коментари Харесай

Политолози: Голямото делене вече не е на ляво и дясно, а на либерализъм и консерватизъм

Тези митинги демонстрират, че остарялото разделяне сред ляво и дясно към този момент не работи , обявиха политолозите Андрей Райчев и Стойчо Стойчев в „ Тази заран “ по bTV.
, което се дискутира в публичното пространство към този момент 20-25 години, сподели Стойчев.
Голямото събитие е, че дясното към този момент има нов водач за пръв път от Иван Костов насам. Името на този водач е Христо Иванов, съобщи Райчев.
Според него на дясното от 90-те “.
Съпредеседателят на „ Демократична България “ прави дребни забележки в интервютата си към своите съперници и те трансформират своето държание, счита Райчев.
Като образец той даде случая с Корнелия Нинова, която Христо Иванов не е атакувал на антикомунистическа основа, а я упрекнал за това, че не приказва против Гешев, след което водачът на Българска социалистическа партия почнал да подлага на критика основния прокурор.
Вече имаме ясно изразен център, дясно и ляво в нашето политическо пространство, безапелационен е Райчев, съгласно който дълго време – от ръководството на Симеон Втори, десните не са могли да се еманципират от центъра.
Старото разделяне ляво-дясно от дълго време не работи “, счита и Стойчев, който вижда огромното „ огромното разделяне в този момент сред демократизъм и консерватизъм “. Политическите сили, участващи в митингите в този момент, са пролиберално настроени.
Акцията на Христо Иванов на плажа в „ Росенец “ е имала триумф, тъй като е била ориентирана против „ демона “ Ахмед Доган, другояче има доста заградени плажни линии по нашето Черноморие, само че те нямат такова символно значение, съобщи Стойчев.
По неговите думи президентът Румен Радев е обединител на всички разнопосочни претенции на протестиращите и „ той е лицето на цялата тази амалгама “.
Андрей Райчев е уверен, че обстановката ще се успокои единствено посредством предварителни избори , а президентът Радев ще направи нужното, с цел да се пресече търговията с гласове.
“, репликира Стойчо Стойчев.
Според него президентът ще припознае някоя политическа мощ, посредством която да взе участие във вота.
Андрей Райчев пък е уверен, че Румен Радев няма да направи партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР