Тези промени, които се очакват да влязат в сила от

...
Тези промени, които се очакват да влязат в сила от
Коментари Харесай

Енергиен експерт обясни на какво се дължат надписаните сметки за парното

Тези промени, които се чакат да влязат в действие от 1-ви май, няма да окажат значително влияние върху цените. Едва ли 2% растеж в цената на електрическата енергия и спад в цените на парното с 6-7% ще окаже някакво значително въздействие на бюджета. Това разяснява в предаването ''Още от деня'' по Българска национална телевизия енергийният специалист Иван Хиновски.

По думите му цената на електрическата енергия е два пъти по-ниска на свободния пазар, в сравнение с контролирания, на който сме ние, защото съгласно него контролираният пазар се води по-защитен.

10 000 тъжби от консуматори за повишени сметки за парно в София

,,Когато предлагането е по-високо от търсенето, тогава се появява един остатък, който се отразява в чистите салда. Моят съвет към промишлеността е да се обърне към свободния пазар, тъй като до края на годината ще има голяма разлика в цените сред свободния и контролирания пазар на електроенергията'', показа още специалистът.

КЕВР желае парното да поевтинее приблизително с 2,34% от 1 май

На въпрос за надписаните сметки за парното Иван Хиновски съобщи, че надали става дума за спекулиране с цените.

За вируса "топлофикация " по кое време ще има карантина?

,,Има редица фактори, които не зависят от спада на природния газ и са под въздействието на други механизми. Един подобен фактор, да вземем за пример, се дължи на повишението на заплатите на такива експерти, които дълго време представляваха недостиг точно поради ниските хонорари, които получаваха. Все отново желая да уточня, че тези така наречен ''надписани сметки'' ще бъдат сигурно поправени с годишните сметки на клиентите. Знаете, че в края на сезона се минава към отчитането на съответни салда, въз основата на които се пресмята общият годишен баланс, тъй че потребителите няма да бъдат ощетени'', обясни в умозаключение енергийният специалист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР