Тези промени карат клетките да лежат в латентно състояние, вместо

...
Тези промени карат клетките да лежат в латентно състояние, вместо
Коментари Харесай

Превантивните терапии за рак могат да доведат до „зимен сън“ на болестта и да се върнат по-късно, показват изследванията

Тези промени карат клетките да лежат в латентно положение, вместо да умират, и клетките се „ разсънват “ години по-късно, причинявайки рецидив, който е по-трудно за лекуване.

Но изследването откри, че може да има метод да се насочат към тези " спящи " ракови кафези на гърдата, преди да се разсънят, предлагайки нова вяра за пациенти с рак на гърдата с позитивен естрогенен рецептор (ER+) - което съставлява 80% от всички типове рак на гърдата.

Лука Маняни, професор по епигенетична гъвкавост в Института за проучване на рака, Лондон, сподели: „ След интервенция за премахване на първичния рак на гърдата с позитивен естрогенен рецептор пациентите са подложени на пет до 10 години хормонална терапия, която има за цел да убие всички останали ракови кафези.

„ Знаем, че това не работи при всички пациенти, защото техният рак на гърдата може да се върне години или даже десетилетия по-късно.

„ Искахме да разберем по-добре за какво ракът на гърдата се връща, с цел да можем да се н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР