Тези проблеми, които виждаме, са резултат от недобрата координация между

...
Тези проблеми, които виждаме, са резултат от недобрата координация между
Коментари Харесай

Денков за проблемите около изборите: Отговорността тук е особено на ЦИК

" Тези проблеми, които виждаме, са резултат от недобрата съгласуваност сред институциите, и изключително тук отговорността е на ЦИК. "  

Това съобщи министър председателят Николай Денков, откакто гласува на балотажа в София в 6-о учебно заведение в София. В неговата секция имаше дребен проблем с машината, тъкмо преди той да пусне вота си. И на Денков се наложи да изчака много преди устройството да отпечата по какъв начин е дал своя вот.

" Видяхте през вчерашния ден каква информация излезе ", добави още той във връзка ЦИК. Не посочи какво има поради, само че евентуално приказва за съмненията на ПП-ДБ, че ЦИК е поръчала по-скъпа и несъответствуваща хартия. Според Денков, когато мине вота, би трябвало да се намерения по какъв метод да се върне доверието в изборния развой. Политиците към този момент заговориха за потребността да се промени бързо Изборният кодекс.

Денков прикани хората да гласоподават за този, който желаят да ръководи града им.

" Хора, излезте и гласувайте за този, който желаете да ръководи града ви. Ако не излезете вие, ще излязат другите и те ще решат кой ще ръководи. Независимо на машина или на хартия, значимото е хората да излязат и да гласоподават ", сподели министър-председателят. Той акцентира, че има нарушено доверие в изборния развой, което би трябвало да бъде възобновено след изборите. 
Отговор за шефа на ДАНС към момента няма
Денков към момента не е получил отговор за поисканото от него освобождение на ръководителя на Държавната организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев. 

„ Не. Днес е ден за избори, ще разясняваме тази тематика по-късно “, сподели министър председателят пред публицисти, откакто упражни правото си на глас в столичното 6-о училище. 

В петък Денков изиска от президента Румен Радев да освободи ръководителя на ДАНС с аргумента, че е изгубил доверие в управлението на службата след случилото със справката, довела до анулация на машинното гласоподаване на първия тур. Според премиера това е довело до „ дестабилизиране на изборния развой “. Шефът на ДАНС отхвърли преди този момент да освободи заместника си Деньо Денев, подписал писанието от Агенцията, първоизточник на паниката към машините, довела до анулацията им на първи тур.

На въпрос допустимо ли е да изиска оставката и на заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов, за който излезе информация, че е свалил кода за машините на флашка, министър председателят отговори:

„ В момента вървят избори, за тях има избрани задължения министерството. Никой не пипа институция в миг, в който тя има такива отговорности “. 
За визитата в Израел
Премиерът Денков разяснява и предстоящата си аудиенция в Израел.

„ Напрежението е доста високо там. Ако ескалира спорът, това може да има големи последици по целия свят. Затова е значимо да се откри верният баланс. Да се освободят заложниците е основно, както и да се понижи заплахата от този вид терористични офанзиви от " Хамас ", тъй като виждате, че те нямат задръжки, въпреки това да не се провокира филантропична рецесия. Трябва да се чуе и гледната точка на израелската страна, би трябвало да внимаваме и от другата страна да има филантропична поддръжка. И двете страни би трябвало да се чуят “, сподели той. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР