Тези пари са част от модела, по който се крадеше

...
Тези пари са част от модела, по който се крадеше
Коментари Харесай

Нинова: Нямаме ли правителство след изборите, ще стане много тежко за България

Тези пари са част от модела, по който се крадеше в последните години по ръководството на ГЕРБ. За това сигнализираме от години за тези 10 милиарда. Българска социалистическа партия твърди това от дълго време и то с причини и времето потвърди, че сме били прави. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Лице в лице " по bTV по отношение на изнесените през днешния ден от финансовото министерство данни, съгласно които за интервала 2017-2020 година са отписани 10 милиарда лв. отговорности, които Национална агенция за приходите не са съумели да съберат.

По отношение на подслушванията на политици Нинова акцентира, че това е безусловно недопустимо и неприемливо, което обаче се е трансформирало в стандарт при ръководството на ГЕРБ.

Това е ликвидиране на държавността и обезличиване на институционалността. Ако Българска социалистическа партия ръководи, ние сигурно ще съблюдаваме и ще се ръководим от законите в страната, уточни тя.

,,Голямата коалиция вляво към този момент е реалност. Сутринта оповестих, че такава ще има, само че такава към този момент има, защото доскоро подписахме съглашения с АБВ и гражданската групировка на Георги Кадиев. Преговорите не бяха лесни, само че се веселя, че към този момент има резултат, тъй като България има потребност от обединяване вляво'', добави Нинова и посочи, че за изборите обединението " Българска социалистическа партия за България " ще се яви с общи листи.

На въпрос какво ѝ е мнението за служебното държавно управление Корнелия Нинова отвърна, че то се оправя с предоставените му задания.

Правителството си прави работата, за което е назначено. Едно от задачите му е да обезпечи почтени и транспарантни избори. Няма по какъв начин да няма уволнения и смени на хора, които са съдействали изборите да бъдат манипулирани. Министрите вадят нескрито случаите на корупция и то си прави работата доста добре, разяснява тя.

Нинова дефинира като внушения изказванията, че има възможност по-дълго да ръководи служебното държавно управление, защото " не се регистрират конституционните и парламентарни правила ".

Ако не се сформира постоянно държавно управление след тези избори, ще стане доста тежко за България. Влизайки в есенния сезон и в случай че нямаме държавно управление, няма да има кой да гласоподава бюджета за идната година. Надявам се случилото се в 45-ото Народно заседание да е отрезвило много хора. Трябва да има държавно управление след тези избори, което да бъде кардинално, а не подмолно. Освен това мисля, че стана ясно в предходния парламент, че държавно управление без поддръжка на Българска социалистическа партия не може да има, сподели още водачът на левицата

,,По справедливи аргументи считам, че ще си повишим резултата на идващите избори. Време е за разумен избор, а не за емоционален'', съобщи в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР