Тези от вас, които успяха въпреки пандемията да вкусят някои

...
Тези от вас, които успяха въпреки пандемията да вкусят някои
Коментари Харесай

Най-популярните и запомнящи се туристически преживявания през 2020 г. Или поне страхотни идеи за 2021-а

Тези от вас, които съумяха макар пандемията да вкусят някои от най-големите удоволствия на света тази година, сигурно са късметлии. Всички останали обаче не би трябвало да се отчайват, тъй като с новата година идва нов шанс и вяра. С към този момент почналото стремително имунизиране против Covid-19, 2021 година може да ни даде всичко това, което 2020-а ни лиши. Затова горе главата и дано актуалната обява, разглеждаща най-популярните и запаметяващи се туристически прекарвания на платформата Trip Advisor от отминалата епидемиологична година, донесе единствено нови хрумвания и изкушения за нещата, които да посетите, разгледате, изживеете или опитате в идващите 12 месеца.

1. Сафари с камили в алените пустинни дюни в лагер Ал Кайма, Дубай

Най-високо оцененото прекарване през 2020 година е сафари с камили в пустинята Лабаб в Дубай. Екскурзията предлага цялостен набор от пустинни действия, които ще можете както да наблюдавате, по този начин и да правите при предпочитание. Дали ще се возите на песъчлив ръб, или с ATV - зависи напълно от вас. Някои от дейностите се оферират против в допълнение възнаграждение, несъмнено. Пустинното странствуване предлага и посещаване на музи от бедуините лагер Ал Кайма, където ще можете да се разхождате свободно с камила, както и да се докоснете до същински сокол.

Цялото продължава общо 7 часа и коства 76 $ за човек. Самото преживяване има над 8 700 рецензии в Trip Advisor. От тях над 8 500 са с най-високата, отлична оценка (по скалата от 1 до 5, където 1 е " извънредно ", 2 е " едва ", 3 е " приблизително ", 4 е " доста положително ", а 5 - " чудесно " ), а 182 - с оценка " доста положително ".
 Снимка 511443
Източник:

2. Мастърклас за подготвяне на пица и джелато в тосканска плантация, Флоренция

Курс за подготвяне на пица и джелато има и в България. Да, има. Но дали преживяването може да се съпостави с това да получите мастърклас от същинските кулинарни виртуози в Тоскана? Отговорът е на едно отиване до Италия разстояние и по-малко от 87 $ цена за курса.

Това преживяване е мощно целесъобразно за всички пътуващи, които носят в сърцата си онази пристрастеност към италианската кухня.

Цялото включва едно епично бягство от града до отдалечена плантация в релаксиращо тосканско имение. Там обезпечено ще съумеете да овладеете най-малко част от основите на италианската пица и джелато. Акцентът в това кулинарно преживяване е яденето на плодовете на вашия труд, само че в същото време и превъзходен метод да споделяте с други запалянковци, както и да се насладите на достоверна италианска храна.

Цената на удоволствието, както към този момент стана ясно, е единствено 87 $ на човек, като то продължава 5 часа. Самото прекарване има близо 1 900 рецензии в Trip Advisor, от които към 1 400 са отлични.
 Снимка 511444
Източник:

3. Круиз по каналите на Амстердам в първокласна речна лодка

Самото прекарване е за дребна група, като точката на тръгване е от къщата музей на Ане Франк - 8-та най-посещавана забележителност в света за 2019 година.

Мини екскурзията демонстрира хубостта на каналите на Амстердам, като не е нужно да се притеснявате от затруднени гледки - лодката е напълно открита и е идеална за правене на фотоси на красивия град.

Цената на това е едвам 23 $ за човек и продължава 1 час. Преживяването е рецензирано от над 4 600 консуматори, като повече от 4 200 от тях са го оценили чудесно.
 Снимка 511445
Източник:

4. Открийте Берлин с полудневна пешеходна обиколка на града

Берлин е един доста, доста специфичен град, който си заслужава да опознаете добре. Ако към момента не сте - можете да го извършите против единствено 12 $ и половина.

Самото среща туристите с доста от най-важните забележителности и акценти в столицата на Германия. Разходката е съпроводена с обширен коментар на лидер. Научете вътрешна информация за другите столетия на немския град, разпростряли се от новото време през Студената война, нацистите и други, като в същото време посетите неповторими забележителности като Мемориалът на Холокоста, възобновеният Райхстаг, Бранденбургската врата и Берлинската стена.
 Снимка 511446
Източник:

5. Еднодневна екскурзия в Северна Ирландия, включваща разходка по Гигантската пътека

Посетете водопадите на Белфаст и кварталите Шанкил; разгледайте Гигантската пътека от листата на ЮНЕСКО за международно и културно наследство; подпишете Мирната стена; разходете се по паметния въжен мост Carrick-a-Rede. И всичко това в границите на единствено един ден.

Краткото турне ще ви спести време и пари, защото включва двупосочен превоз от Дъблин и всички входни такси, тъй че да можете комфортно да разгледате и снимате естествените хубости, без да чакате на дългите опашки.

Цялото коства 93 $ и продължава 13 часа и половина. Преживяването е оценено близо 2 000 пъти, като повече от 1 000 от оценките са отлични.
 Снимка 511447
Източник:

А в този момент ви представяме и къс лист с останалите топ туристически прекарвания от 2020 година на Trip Advisor.

6. Архитектурен речен круиз в Чикаго

7. Езда на камила и посещаване на Атласките планини в границите на еднодневна екскурзия от Маракеш
 Снимка 511449
Източник:

8. Екскурзия до Статуята на Свободата и остров Елис, Ню Йорк

9. All Inclusive дневна екскурзия за дребни групи от Сидни до Сините планини, Австралия

10. Приключенски Дубровник - морски каяк и гмуркане с шнорхел

11. Подземна обиколка на Колизеума и обиколка на Древен Рим, Италия
 Снимка 511453
Източник:

12. Обиколка на Монсерат с обяд и дегустация на гурме виновност, Барселона

13. Най-доброто, което може да желаете от пешеходна обиколка с лидер в Лисабон

14. Тур за мъгъли, " Хари Потър " прекарване в Лондон
 Снимка 511452
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР