Тези методи, които се разпространяват, не дават желания ефект: използването

...
Тези методи, които се разпространяват, не дават желания ефект: използването
Коментари Харесай

Не Вярвате На Митовете, Които Се Носят За Кърлежите! Трябва Да Знаете Истината!

„ Тези способи, които се популяризират, не дават стремежи резултат: потреблението на нападателни течности, масла. Кърлежът ще почине, само че няма да напусне мястото на засмукване, той ще би трябвало да бъде отхвърлен механично. Най-простият, най-ефективен и наличен способ е да се отстрани с влакна. Нишката е вързана сред ствола и цефалоторакса, като деликатно отстранява кърлежа от повърхността на кожата ”,съветва докторът.

Д-р Усков предлага независимо премахване на кърлежите по този метод, единствено в случай че в дадения миг здравната помощ не е разполагаем, да вземем за пример, когато хората са на поход.

" Във всеки случай би трябвало да се свържете със експерт, който се занимава с кърлежи. Кърлежите би трябвало да бъдат показани за тестване в сертифицирана лаборатория. Своевременното посещаване на доктор по инфекциозни заболявания ще помогне да не се пропуснат съпътстващите признаци, в случай че паякообразният е притежател на рискова болест ”, споделя още специалистът.

" Кърлежите не падат от дърветата. Това е още един мит. Те се изкачват не по-високо от метър на шубрак или висока трева, седят и чакат за плячката, към която се прикрепват ”, заключи лекарят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР