Тези места служат и за хранилища в случай че се

...
Тези места служат и за хранилища в случай че се
Коментари Харесай

Филипините създават разсадници за спасени корали

Тези места служат и за складове ако се наложи да се възвърне популацията на коралите в изискванията на екологични провокации, провокирани от изменението на климата
Група от специалисти по гмуркане и запалянковци основават разсадници за корали южно от филипинската столица Манила, съобщи Ройтерс. Целта е да оказват помощ за размножаването и възобновяване на повредени корали.

В крайбрежния град Бауан в провинция Батангас водолази събират потърпевши от естествени бедствия и човешка интервенция корали. Някои от аргументите за увреждането на коралите са замърсяване на водите с пластмасови боклуци или лов на риба с динамит. Доброволците избавят живите елементи, преди да ги засадят в коралови разсадници.

" Искаме да подберем тези, които са по-устойчиви на климатичните промени и могат да оцелеят при по-висока температура. По този метод има късмет да се размножат повече корали и това да е рифът на бъдещето ", сподели морският академик Сам Шу Цин, съосновател на група с нестопанска цел за запазване на околната среда " Аур Сингапур Рийфс " (Our Singapore Reefs), която взе участие в самодейността.

Бауан, на два часа път с кола от Манила, се гордее с разнообразна коралова популация, която от десетилетия притегля феновете на гмуркането. Но коралите постоянно са подложени на естествени бедствия като тайфуни и опустошения, породени от индивида. Това заплашва екосистемата и туристическата промишленост.

През 2020 година елементи от коралите търпят всеобщо избелване. Това се случва поради високата температура, водеща до загуба на водорасли. Тогава са наранени към 72 км от бреговата линия, заяви природозащитната група " Рийф Уатч Филипинс " (Reef Watch Philippines).

Инструкторката по гмуркане и собственичка на курорт в Бауан Кармела Севиля взема решение да сътвори разсадници за корали и да предложения съидейници в региона на опазването на околната среда да се причислят към самодейността.

Тези места служат и за складове ако се наложи да се възвърне популацията на коралите в изискванията на екологични провокации, провокирани от изменението на климата.

Филипините са архипелаг с повече от 7600 острова с близо 36 300 км брегова линия, което ги прави една от най-богатите на морски запаси страни в света.

Някои региони могат да пострадат от това, което Управлението за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати чака да бъде оповестено за четвъртото всеобщо световно избелване през идващите три месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР