Тези места предлагат гледки, които спират дъха: ботаническите градини показват

...
Тези места предлагат гледки, които спират дъха: ботаническите градини показват
Коментари Харесай

Най-красивите ботанически градини в света

Тези места оферират гледки, които стопират дъха: ботаническите градини демонстрират чудния свят на растенията по един в действителност несравним метод. Вижте най-красивите ботанически градини в света:

Кю Гардънс, Лондон

В Кю Гардънс, Кралската ботаническа градина в югозападната част на Лондон, се намира най-голямата в света оранжерия от Викторианската ера - Temperate House. Тя е разграничена на географски зони и демонстрира растителни типове от Америка, Африка, Австралия, Хималаите и Азия. Тук се намира извънредно рядкото южноафриканско палмово растение Encephalartos woodii.
 Кралската ботаническа градина ThinkStock/Getty Images
Кирстенбош, Кейптаун

Ботаничеката градина на Кейптаун се споделя Кирстенбош и впечатлява със своето разположение - " кацнала " е на източните скатове на Тейбъл Маунтин. Основана е през 1913 година и е първата в света ботаническа градина, която демонстрира само растения от района. Сред общо 7-те хиляди типове растения има и треви. Тук може да се види и красивата Протея - националното цвете на Южна Африка.

Ботаническата градина в Тромсьо

Отвъд Полярния кръг се намира най-северната ботаническа градина в света - в норвежкия град Тромсьо. През лятото там цъфтят хиляди растения от полярните региони и високопланинските области. Сред тях е и синият хималайски мак (на снимката). Ботаническата градина в Тромсьо принадлежи към норвежкия Арктически университет.

Ботаническата градина в Рио де Жанейро

Тази ботаническа градина, учредена през далечната 1808 година, е оповестена от ЮНЕСКО за биосферен резерват. Огромният комплекс предлага сбирка от 6 500 растителни типове, някои от които са застрашени от изгубване. Кварталът на Рио де Жанейро, в който се намира ботаническата градина, носи нейното име: Jardim Botânico.
 Ботаническата градина в Рио де Жанейро ThinkStock/Getty Images
Ботаническата градина на Сингапур

Тропическата ботаническа градина на Сингапур е една от най-известните в цяла Азия - най-много поради огромната си сбирка от орхидеи. Тук посетителите имат опция да се разходят из същинска тропическа гора. От 2015 година тя е в листата на международното завещание на ЮНЕСКО.

Ботаническата градина на Монреал

Тази ботаническа градина предлага 10 оранжерии и 30 тематични градини. Китайската градина (на снимката) демонстрира типични китайски растения, а в Градината на коренното население могат да се видят локални растителни типове. Там е подредена и галерия, която споделя за естествените знания на канадското радикално население, наричано " First Nations ". Оттам и името на градината - First Nations Garden.

Б отаническата градина на остров Мавриций

Ботаническата градина на остров Мавриций е известна с големите си водни лилии и лотуси. Намира се наоколо до обитаемото място Памплемус и в началото е основана за развъждане на подправки. Носи името на първия министър-председател на самостоятелен Мавриций - Сър Сивусагур Рамгулам.
 остров Мавриций ThinkStock/Getty Images
Берлинската ботаническа градина

Със своите 43 хектара повърхност ботаническата градина в Берлин-Далем е най-голямата в Европа. Тя е благосъстоятелност на Берлинския свободен университет и демонстрира над 20 хиляди растителни типове от целия свят, включително палми, лиани и един голям бамбук.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР