Тези мерки купуват политическо време, без да решават проблемите. Където

...
Тези мерки купуват политическо време, без да решават проблемите. Където
Коментари Харесай

Адемов за антикризисните мерки на правителството: Не решават проблемите

" Тези ограничения купуват политическо време, без да вземат решение проблемите. Където са разпознали проблем - там наливат пари, без да го вземат решение ".

Така депутатът от Движение за права и свободи и някогашен обществен министър Хасан Адемов разяснява в студиото на " Денят ON AIR " на Bulgaria ON AIR
 При 9% Данък добавена стойност на вино и бира, Василев предпочел нулева ставка на хляба
При 9% Данък добавена стойност на вино и бира, Василев предпочел нулева ставка на хляба

Коалицията единна и в незнанието нулев Данък добавена стойност на хляба ще понижи ли цената

Според него ограниченията ще доведат до увеличение на равнищата на инфлацията. Затова и от властта са почнали да назовават ограниченията " в поддръжка на хората ".

" Да се назовават антиинфлационни изрично опонира на икономическата доктрина, тъй като инфлация се бори с висок Брутният вътрешен продукт, високи равнища на произвеждане, висок експорт и високи равнища на потреблението. Техният резултат ще докара до увеличение на равнищата на инфлацията. При приемането на обществения бюджет през март инфлацията бе 10%, в този момент е близо 15% ", уточни някогашният обществен министър пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Адемов методът за реализирането на тези ограничения е сгрешен.
 Българска социалистическа партия и Демократична България удовлетворени, Има Такъв Народ се чудят за някои ограничения
Българска социалистическа партия и Демократична България удовлетворени, Има Такъв Народ се чудят за някои ограничения

" Възраждане " недоволства, че кабинетът не ги слушал за ограниченията

" Първите осъвременени пенсии ще бъдат получени едвам при започване на август и на процедура инфлацията, която галопира с неимoверни темпове, ще изяде тези нараствания. Затова предупреждавахме: ограниченията би трябвало да се разискват освен сред ръководещите, а с всички парламентарно показани политически сили. Задължително да се обсъдят с работодатели и синдикати, а не в подготвен вид да им се показват ", изясни депутатът от Движение за права и свободи.

Припомняме, че 0% Данък добавена стойност за хляба, осъвременяване на пенсиите с близо 20%, по-високи данъчни облекчения за фамилиите с деца и отстъпки за горивата, в това число за бензин и дизел са част от ограниченията в антикризисния пакет, признат в границите на вчерашния съдружен съвет.
 Днес Коалиционният съвет афишира решенията си
Днес Коалиционният съвет афишира решенията си

Заседават до късно и евентуално през днешния ден не се чакат изказвания

Пакетът от ограничения за над 2 милиарда лв., ориентирани за справяне с инфлацията, фактическото намаляването на приходите и поддръжка за бизнеса бе показан и на брифинг в Министерски съвет.

В антикризисния пакет са планувани също обезщетения поради високите цени на горивата. Всички жители до края на годината ще могат да се възползват от отстъпка в размер на 25 ст./л. за бензин 95 и дизел, метан и пропан-бутан.

За период от една година Данък добавена стойност на хляба ще бъде редуциран до 0%, като за същия интервал Данък добавена стойност на виното и бирата ще бъде върнато на 20%.

По отношение на отоплението се планува в период от една година Данък добавена стойност за парно и топла вода да бъде 9%. Ще бъде понижен също на 9% Данък добавена стойност за природен газ за крайни потребители/битови потребности за период от 1 година. Освобождава се от данък ел. сила, природен газ, метан.
 ГЕРБ разгласи, че лъжата е второто име на Петков
ГЕРБ разгласи, че лъжата е второто име на Петков

Сачева зове пенсионерите да не слушат държавното управление

От Българска социалистическа партия и Демократична България обявиха, че са удовлетворени, а Има Такъв Народ се чудят за някои ограничения. Мерките на държавното управление против инфлацията са втора стъпка към финансова рецесия и метод да се завоюва време за по този начин или другояче износеното държавно управление. Това разяснява Тома Биков от ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР