Тези мъже са сред нарастващия брой хора, които практикуват джоглинг

...
Тези мъже са сред нарастващия брой хора, които практикуват джоглинг
Коментари Харесай

Мъже бягат маратони, докато жонглират. Защо?

Тези мъже са измежду възходящия брой хора, които практикуват джоглинг ( joggling ) - спортен спорт, който комбинира жонглиране с тичане. Двамата признават, че получават учудени погледи и доста мнения, когато упражняват в парковете из Единбург. 

„ Знам, че всичко това е добра смешка. Бих желал хората да знаят, че освен се демонстрираме, а че това в действителност е доста занимателен спорт “, споделя Скот.

27-годишният анализатор на  данни, който е родом от Съмърсет, се е научил да жонглира и по-късно е почнал да бяга през 2018 година

Скот споделя, че представянето му по време на тичане се влошило, тъй че трябвало да откри нещо друго, което да го стимулира.

„ Започнах да се омръзвам от бягането и по-късно разбрах, че джоглингът ви забавя единствено с сред 5% и 10%, тъй че взех решение, че това ще бъде моето ново занимателно предизвикателство в надпреварите. Беше постепенно първоначално. Не започнах да се състезавам, само че вместо това направих доста тренировки ", споделя той.



Други необикновени бегачи в деяние

„ Тогава се осмелих да вляза в първото си парково тичане като бягащ. Бях нервозен първоначално и малко обезпокоен, тъй като не знаех какво ще си помислят хората. Но това скоро изчезна, когато видях какъв брой подкрепящи са всички “, споделя Скот.

Джоглерите могат да употребяват набор от три или повече предмета, само че топките за жонглиране са най-често срещаните.

В надпреварите на дълги дистанции множеството бегачи  избират да употребяват топки с размер на длан, цялостни със семена, тъй като са задоволително леки за предизвикването, само че задоволително тежки, с цел да устоят напразно.

Правилата гласят, че би трябвало да се съблюдава модел на жонглиране по време на тичане. Ако предмет бъде изтърван, бягащият би трябвало да се върне в тази точка, преди да продължи.

След шест месеца тренировки Скот беше усвоил изкуството да бяга с километри, без да изпусне три топки.

 „ Хората споделят, че е в действителност мъчно, само че в случай че можеш да жонглираш с три топки и си физически здрав, тогава можеш да го направиш. Номерът е да не гледате ръцете си, а да гледате през шарката на топките пътя пред вас “, споделя той.

Скот и Джеймс могат да жонглират  с по пет топки, до момента в който бягат, само че три е оптималният брой за съревнование.

Скот е основал уеб страница, с цел да показва резултатите от джогинг от цялостен ​​свят и е намерил близо 600 джоглери от 26 страни по целия свят. Неговата лична джоглинг кариера включва пет полумаратона и маратона Абингдън в Оксфордшър предишния октомври.

„ Бях супер удовлетворен да пресека финалната линия, след четири часа най-сетне можах да си умря ръцете “, сподели той.

„ Имах едно изпускане, на миля 21. Това беше много смазващо. Един пропуск на централизация и гравитацията върнаха контрола.

„ Спомням си, че стоях в профил на пътя за минута, с цел да се прегрупирам и да върна главата си на фокус.

" Иначе ми хареса. Повечето хора в никакъв случай не са го виждали преди, тъй че допускам, че ще бъде малко представление. "

Личното най-хубаво време на Скот за полумаратон е един час и 22 минути - и той може да измине същото разстояние за един час и 27 минути.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР