Тези LDDR5X чипове могат да работят със скорост до 10,7

...
Тези LDDR5X чипове могат да работят със скорост до 10,7
Коментари Харесай

Samsung ускори DRAM паметта с нови чипове


Тези LDDR5X чипове могат да работят със скорост до 10,7 Gbps
(снимка: Samsung)

Samsung разгласи прогрес в DRAM разработките с нови LPDDR5X чипове с усъвършенствана продуктивност, по-висок потенциал и доста понижена консумация на сила. 

Южнокорейският софтуерен колос твърди, че новите чипове имат за цел да обезпечат по-висока продуктивност и надеждност на компютри, мобилни устройства, коли, сървъри и други устройства.

Чиповете памет LDDR5X са построени по 12-нм развой и са най-малките измежду LPDDR решенията от разнообразни производители. Тези чипове могат да работят със скорост до 10,7 Gbps, което е 25% усъвършенстване в продуктивността по отношение на предходното потомство.
още по темата
Освен това компанията усили потенциала с 30%, достигайки 32GB в един пакет. Според Samsung, това прави новите чипове с памет „ оптимално решение за ерата на AI на устройствата, която изисква памет с висока продуктивност, огромен потенциал и ниска мощ ”.

Говорейки за мощ, чиповете памет LPDDR5X на Samsung употребяват нови енергоспестяващи технологии, с цел да контролират потреблението на сила съгласно съответно натоварване. Освен това те разполагат с разширени шпации в режим на ниска консумация за продължителни интервали на икономисване на сила.

Всички тези усъвършенствания вършат новата памет с 25% по-енергийно ефикасна от чиповете от предходно потомство, осигурявайки усъвършенстван живот на батерията, като в същото време предлага и по-добра продуктивност.

Новите чипове памет LDDR5X на Samsung са построени по 12-нм развой
(снимка: Samsung)

“Тъй като търсенето наизуст с ниска мощ и висока продуктивност се усилва, LPDDR DRAM се чака да разшири своите приложения от най-вече мобилни към други области, които обичайно изискват по-висока продуктивност и надеждност, като компютри, ускорители, сървъри и коли ”, споделят от Samsung.

Samsung ще стартира да създава най-новите си чипове памет LPDDR5X през втората половина на тази година, откакто бъдат валидирани от производителите на устройства и процесори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР