Тези, които в момента дойдоха на власт, не разбират и

...
Тези, които в момента дойдоха на власт, не разбират и
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Вкарването на Северна Македония в ЕС в този й вид щe има огромни вътрешнобългарски последици

Тези, които сега пристигнаха на власт, не схващат и презират цялата тематика, обвързвана с историческите аспекти на българо-северномакедонските връзки. Те не си дават сметка, че вкарването на Северна Македония в Европейски Съюз в този й тип, с този й статус, щe има големи вътрешнобългарски последствия. Това сподели социологът и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов в „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

По думите му Македония желае да влезе в Европейски Съюз за сметка на българското минало и бъдеще.

Според Христов светът сега се намира в нова геополитическа обстановка. „ Говори се за втора Кримска рецесия, за напълно нова настройка на връзките сред Русия, Съединени американски щати и Китай “, уточни той.

В тази обстановка България се явява на фронтовата линия. „ Един от разновидностите, които Москва преглежда за отговор на явно неотстъпчивата позиция на американците за схващане на съветските ползи и ползите им за сигурността на страната, е разполагането на ракетна база в Сърбия. С съветския демарш в Казахстан беше показано, че Русия преглежда някогашните руски републики като изключителна зона на лично въздействие “, разяснява Христов.

По думите му КОВИД пандемията е била употребена за задълбочаване и ускорение на процеси и промени, които е нямало по какъв начин другояче да се развият с такава активност и заостреност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР