Тези, които ще управляват, казват, че ще изчегъртат ГЕРБ, но

Тези, които ще управляват, казват, че ще изчегъртат ГЕРБ, но ...

Главчев: Пришиват ДПС към ГЕРБ, но други преговарят с тях


Тези, които ще управляват, казват, че ще изчегъртат ГЕРБ, но разговарят с ДПС. Ние никога не сме не сме преговаряли с ДПС за коалиция. Пришиват ги към нас, но никога не сме водили разговори за управление и за подкрепа както водят те. Тяхното основно свързващо звено е анти-ГЕРБ. Хубаво, ще ни изчегъртат, но после какво ще правят? Ще се саморазпуснат и ще спрат да съществуват?

Това заяви народният представител от групата на ГЕРБ-СДС Димитър Главчев в студиото на "Денят ON AIR".

"Не виждам причина да ги подкрепим след тези избори и непрекъснатото им заявяване, че искат да ни изчегъртат. Извинявайте, ама не сме чак такива големи мазохисти да подкрепим някой, който иска да ни изчегърта. Бихме подкрепили политики, но първо да видим дали ще сглобят кабинет и на каква основа", отсече Главчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него всеки един редовен кабинет е по-добър от служебен такъв, защото има парламентарен контрол: "Когато няма, има предпоставки хората да се развалят". Но не е оптимист, че предложението на ИТН ще издържи дълго.

"Първо е въпрос дали ще бъде създаден. По начина, по който тръгва съставянето му, не предвещава дълготрайност - формациите нямат идейна база помежду си. Едното общо е изчегъртването на ГЕРБ, а другото е смяната на Иван Гешев като главен прокурор", каза депутатът от ПГ ГЕРБ-СДС.

Главчев е съгласен, че съдебна реформа е необходима, но въпреки това смята други теми за много по-важни. "Хората искат да живеят по-добре и да са здрави", изтъкна още той и посочи здравната реформа като по-голям приоритет пред България.

На днешното /б.р. вчерашното/ заседание на Народното събрание от ПГ ГЕРБ-СДС предложиха анкетна комисия, която да разследва действията на Бойко Рашков по време на предизборната кампания.

"Поискахме я, когато се създаде комисия за полицейско насилие и подслушване. Искахме да разгледаме дали има такива случаи и по време на кампанията, но предложението бе отхвърлено заради "разводняване на темата". Интересно е с какви доводи няма да получим подкрепа, при положение, че срещу кандидат-депутати от ГЕРБ е оказван натиск. Това ни дава основание да вярваме, че това е повлияло на резултата на изборите", отбеляза гостът в студиото.

От ГЕРБ все още не са обявили официална кандидатура за президент, но от думите на Главчев стана ясно, че сред обсъжданите имена са бившият президент Петър Стоянов и зам.-председателят на партията Даниел Митов.

Бел.ред.
И двете партии, и , обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?

Източник: fakti.bg