Тези, които се занимават с предизборни престъпления, се опитват да

...
Тези, които се занимават с предизборни престъпления, се опитват да
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Купувачите на гласове отклоняват вниманието на МВР чрез бомбените заплахи

" Тези, които се занимават с предизборни закононарушения, се пробват да отклонят вниманието от себе си ". Това мнение изрази пред БНР проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност, по отношение на в български учебни заведения през последните два дни.

Според проф. Радулов купувачите на избор целят да лишават огромен запас на Министерство на вътрешните работи, което сега е за обезпечаване на почтени и честни избори. От друга страна тези бомбени закани евентуално биха демотивирали гласоподавателите и членовете на комисии, защото точно в учебните заведения се разполагат изборните секции, счита специалистът.

По думите му колкото и да е минимална такава терористична опасност, то специфичните служби са длъжни да работят по стандарти. Има задоволително способени експерти, които да разкрият кой е изпращачът на заплашителните писма, въпросът е какъв брой бързо ще стане това, изясни проф. Радулов.

Той изясни, че след е бил основан Общонационален проект за противопоставяне на тероризма и всички учебни заведения са били задължени да изготвят антитерористични проекти, като от ДАНС са били изпратени писма с главните детайли, които би трябвало да попадат вътре.

За да бъде обезпечена нужната сигурност в изборния ден, е нужно да се изпратят спомагателни охранителни сили към учебните заведения, както и да се направи щателна инспекция 24 часа преди изборите, уточни специалистът по национална сигурност.
 И други европейски страни получават същите имейли със същите закани
И други европейски страни получават същите имейли със същите закани

Подадена е информация към Съединени американски щати и Англия,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР