Тези, които са свързали профилите си в Facebook и Instagram

...
Тези, които са свързали профилите си в Facebook и Instagram
Коментари Харесай

Meta разрешава на европейците да ползват услугите ѝ, без да свързват профилите си

Тези, които са свързали профилите си в Фейсбук и Instagram ще имат опция да ги разделят
Американската софтуерна корпорация Meta разгласи, че потребителите в страните от Европейския съюз скоро ще могат да отстраняват връзката сред профилите си в обществените мрежи Фейсбук и Instagram. Те ще могат да употребяват и други услуги на Meta, без те да са свързани една с друга, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Съобщението идва в навечерието на влизането в действие през март на основополагащите правила на Европейски Съюз за цифровите компании, обхванати в Законодателния акт за цифровите услуги (Digital Services Act). Тяхната цел е да обезпечат онлайн сигурността на потребителите на услуги в интернет, предоставени от разнообразни снабдители.

Законодателният акт за цифровите услуги е ориентиран против разпространяването на нездравословно наличие, което е нелегално или нарушава изискванията за прилагане на онлайн платформите. Например това може да са изявления, с които се приканва осъществяването на геноцид.

Целта на разпоредбите е и да бъдат обезпечени главните права на европейските консуматори на онлайн услуги, измежду които и отбрана на персоналните им данни.

В случая с Meta измененията, който ще бъдат въведени, ще разрешат на потребителите в Европейски Съюз, Европейското икономическо пространство (ЕИП) и в Швейцария да употребяват доста от услугите американската корпорация, без това да докара до шерване на персоналните им данни в разнообразни онлайн платформи.

Например потребителите ще имат опция да употребяват информационното приложение Фейсбук Messenger, без да се постанова да имат профил във Фейсбук.

Тези, които са свързали профилите си в Фейсбук и Instagram ще имат опция да ги разделят.

Потребителите на услугите Фейсбук Marketplace и Фейсбук Gaming ще имат право да изберат достъп до тях, при който информацията за потреблението на тези приложения няма да бъде налична на главния им профил във Фейсбук. Meta обаче акцентира, че този избор ще докара до " понижаване на функционалността ".

Американската софтуерна корпорация разгласи, че " през идващите няколко седмици " ще стартира да изпраща известия на потребителите, ползващи нейните услуги в страните, в които се ползва Законодателният акт за цифровите услуги. Те ще получат насоки по отношение на опцията да прекратят връзката сред другите приложения на Meta.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР