Тези, които са имали честта да общуват с пловдивския художник

...
Тези, които са имали честта да общуват с пловдивския художник
Коментари Харесай

Един от най-талантливите българи почина, но след смъртта му...

Тези, които са имали достойнството да поддържат връзка с пловдивския художник Анастас Константинов помнят неговата харизма. Невероятен и надарен, той не спираше да учи хората към себе си на това кое е същинско изкуство. А в този момент, след неговата гибел, мечтатат му да има музей се сбъдва.

Галерия „ Анастас “, в сърцето на Стария Пловдив, един от огромните креативен планове на известния български художник Анастас Константинов /1956 – 2017 г./, отваря своето пространство за непрекъсната музейна експозиция с негови произведения през днешния ден.

Доскоро галерийният комплекс беше затворено пространство, посещавано единствено по персонална покана на създателя и неговата брачна половинка. Сега петте равнища с над 300 кв.м. ръчно направени подови мозайки и разнородни творби ще бъдат отворени за обществеността.

За разлика от музеите, в памет на някоя персона, творбите не са подредени в последователен тип, а по-скоро следват разнообразната тема, която Анастас изследваше при тяхното основаване.

Ще бъдат показани и ранни картини, отразяващи бунтарския дух на създателя против властта, както и фрагменти от затворената му галерия през 1986 година, явяваща се първата концептуална галерия в художествения живот по това време.

Представените документални кино фрагменти от изявленията на художника са значимо допълнение към разбирането за неговото творчество. Музейното пространство ще изненада фена, провокирайки всички негови сетива посредством разнородни форми на изкуството.

Галерията ще продължи да бъде средище за специфични културни и частни събития, стратегии за изкуство, запазвайки своя невероятен дух – знак на интелектуалния героизъм и житейска отдаденост на създателя Анастас.

Отделни гости и проведени групи ще могат да прегледат целия комплекс и да се потопят в света на художника с авансово декларирано посещаване на тел. 032/628061 или на 0898618782.

Добре пристигнали в завладяващия свят на актуалното изкуство!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР