Тези, които предлагат Украйна да отстъпи свои територии в замяна

...
Тези, които предлагат Украйна да отстъпи свои територии в замяна
Коментари Харесай

Кулеба: Да отстъпят територии тези, които искат това от Украйна

„ Тези, които оферират Украйна да отстъпи свои територии в подмяна на участие в НАТО, да предложат на своите държавни управления да се откажат от свои територии и хора. И в случай че го създадат, ще бъда подготвен да чуя техните причини. Иначе винаги е елементарно да съветваш някого да се откаже и да прави отстъпки. “

Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба при идването си в централата на НАТО в Брюксел през днешния ден.

Той е там за първото си присъединяване в Съвета „ НАТО-Украйна “ на равнище външни министри. Първите дипломати на страните от пакта заседават втори ден подред.

„ Украйна няма да отстъпи. Стратегическата ни цел за възобновяване на териториалната ни целокупност в границите на интернационално приетите граници остава непроменена. Въпросът е сигурността освен на Украйна, а и на цялото евроатлантическо пространство “, сподели Кулеба.

И посочи, че това е едното от посланията, което ще съобщи на сътрудниците си. Другото е нуждата от основаването на евроатлантическо пространство за произвеждане  на оръжие и муниции.

За да се реализира съгласие по избрани проблеми, се минава по мостове, добави Кулеба. Така той отговори на въпроса по какъв начин могат да бъдат позволени въпроси като продължаващото блокиране на помощта за Украйна от Унгария, нежеланието на Словакия да оказва помощ и несигурността към държанието на Съединени американски щати.

Кулеба е получил уверения от словашкия си сътрудник Юрай Бланар, че намиращият се в Словакия хъб за поддръжка на тежкото въоръжение ще продължи да действа. Ще бъдат спазени и двустранните контракти сред украински и словашки оръжейни компании. По отношение на Унгария би трябвало да се изчака две седмици, сподели Кулеба, като явно имаше поради срещата на върха на Европейски Съюз на 14 и 15 декември.

Колкото до Съединени американски щати, министърът напомни, че Украйна в никакъв случай не е желала американски бойци на своя територия. Това е кардинален въпрос, който прави страната доста по-различна от останалите.

„ Най-добрият метод да не изпратиш свои бойци на война е да окажеш помощ на другата страна на води своята война. Нашата договорка е доста ясна - давате ни това, от което имаме потребност и ние се бием. Не желаеме от вас да жертвате вашия живо “, безапелационен бе посланик номер 1 на Киев.

Той се надява Конгресът в Съединени американски щати да откри най-хубавото решение за американския народ. А то съгласно него е поддръжка и за Израел, и за Украйна.

Кулеба вижда механически проблеми, а не липса на политическа воля в забавянето на производството на обещаните от Европейски Съюз 1 милион снаряда за страната му.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР