Тези, които попречиха на България да бъде енергийно независима, днес

...
Тези, които попречиха на България да бъде енергийно независима, днес
Коментари Харесай

Маричков: Обидно е, че сме такива! Дано децата ми никога не разберат какво е руски ботуш

Тези, които попречиха на България да бъде енергийно самостоятелна, през днешния ден са в основата на това страната ни да заеме разкрачена позиция във връзка с войната против Украйна. Това съобщи в изявление за БГНЕС Кирил Маричков.

Той цитира огромния италиански мъдрец от Ренесанса Николо Макиевели: който желае да бъде безпристрастен, бива намразван от този, който губи, и презиран от този, който печели.

" С тази наша позиция никой няма да ни хареса. Нито руснаци, нито украинци, нито европейци. Това е андрешковска позиция, която не ни прави чест. Обидно е, че сме такива “, сподели фамозният музикант.

За да се стигне обаче до тук, нещата са почнали по-отдавна.

" Ясно е кой седи в дъното на всичко това. Това са същите тези, които преди доста години сътвориха публично мнение против добива на шистов газ, потвърждавайки, че той щял да токсини природата. Ако не беше въведен мораториума върху добива на шистов газ, през днешния ден щяхме да имаме лично произвеждане и нямаше да имаме потребност от съветския газ. Но Русия и Путин не желаеха това да се случи “, съобщи Маричков.

Той предизвести, че " и през днешния ден те имат своята пета колона в сегашния парламент, която продължава да разделя нацията “.

" За страдание, много хора и сега им имат вяра и сме много разграничени “, сподели музикантът.

За него едно от достиженията ни е, че преди 25 години по времето на президента Петър Стоянов България подаде молба за участие в НАТО и Европейски Съюз и то се осъществя през идващите години. Дали този избор е необратим на фона на разтърсванията от последните месеци, Маричков споделя следното:

" Надявам се моите деца в никакъв случай да не видят и да не схванат какво е съветски ботуш. Това не е напреднала страна, а икономическо джудже. Без петрола и природния газ от 10-11 място тя слиза на 26-27 място по Брутният вътрешен продукт. Липсата на обикновена независимост на словото съчетана с допотопна стопанска система и стремежи да господстват над всичко поради своите национални комплекси е нещо доста рисково и може да докара до доста трагични последствия “, безапелационен е музикантът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР