Тези, които не са изхвърлили още живите коледни елхи, както

...
Тези, които не са изхвърлили още живите коледни елхи, както
Коментари Харесай

Не хвърляйте живите коледни елхи, полезни са за градината

Тези, които не са изхвърлили още живите коледни елхи, както и иглолистните, в контейнери, които не могат да се прихванат на непрекъснато място, имат идеално приложение в градината, поучават от sinor.bg. 

За мулчиране на градинските растения

Повърхностното покритие ще защищити растенията от отрицателните атмосферни въздействия ​- внезапни температурни промени, изгарящите слънчеви лъчи и други Мулчът има атрактивен тип и е резистентен на плесени и гъбички. Не е подобаващ за растения, предпочитащи алкална почва ​- клематиси, гипсофила, теменужка, грах, лавандула, калина и др. За мулчиране на стайните растения е належащо клонките да се наситнят и да се покрие пръстта в саксиите. Мулчът е подобаващ за тези, които имат желания към по-кисела почва - азалии, филодендрони, камелии, хортензии и други Могат да се употребяват и за дренажна основа в контейнерите. 

За подготвяне на течен тор

За поддържане на растенията се употребява водна инфузия. Игличките се нарязват, покриват се с вода и се варят 10-ина минути. Престояват 2-3 денонощия, филтрират се и се разреждат с вода в съответствие 1:10. Използват се за поддържане на стайни и култивиран растения. 

За битка с вредителите 

За битка с вредителите инфузията се разрежда в съответствие 1:2 и се пръскат надземните елементи. Успешно предотвратява набези от листни въшки и колорадски бръмбар. Третира се през 10-14 дни. Мулчът, разпилян сред редовете, прогонва някои вредители и предотвратява снасянето на яйца в почвата и върху листата на растения. 

За опори на култивиран и стайни растения 

Стволовете и по-дебелите клони могат да се употребяват за опора на растенията. Предвид обстоятелството, че тази дървесина гние постепенно, тези опори ще устоят няколко сезона.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР