Тези, които нарязаха Паметника на Съветската армия, трябва да носят

...
Тези, които нарязаха Паметника на Съветската армия, трябва да носят
Коментари Харесай

Наказателна отговорност за нарязалите Паметника

" Тези, които нарязаха Паметника на Съветската войска, би трябвало да носят наказателна отговорност ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Банско на четвъртата районна среща на партията с кметове и общински съветници.
" Няма нужните бумаги за рязането, демонтирането или преместването на Паметника. Това е безчовечен акт на ликвидиране на историята, на изтриване на паметта и е единствено един детайл на всичко, което се случва през годините. Тази политика продължава през наличието на учебниците за децата и през избрани " културни " мероприятия. Липса наизуст, изтриване на духа, а в този момент и посягане върху паметниците. Подали сме всички нужни сигнали и чакаме обективно следствие ", разясни Нинова.
Междувременно Административният съд в София образува две каузи по претенции за прекъсване на демонтажа на Паметника на Съветската войска. Магистратите задължават Столична дирекция на вътрешните работи да ревизира какви дейности, от чие име и на какво съображение се правят действия по паметника, като полицията би трябвало да даде протокол до 17 ч. през днешния ден, 18 декември. В същия период и регионалният шеф на София Вяра Тодева би трябвало да даде основанията за демонтажа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР