„Тези, които минават през парламента казват, че парламентаризмът не може

...
„Тези, които минават през парламента казват, че парламентаризмът не може
Коментари Харесай

Движение „Агора България“: Надяваме се президентът да свали доверието си от това правителство

„ Тези, които минават през Народното събрание споделят, че парламентаризмът не може да действа по този начин с тези партии. Надяваме се и президентът да смъкна доверието си от това държавно управление “, прикани отец Дионисий от съдружие „ Агора България “, което провежда митинг на 1 април. Той прикани жителите за присъединяване и посочи, че 33 години от смяната това е 99-то държавно управление, което не е изпълнило главните претенции на митинга.

„ Политическа партия не е Прокопиев заменя Пеевски “, обърна се към премиера Петков отец Дионисий. Той подсети, че е неприемливо министър-председателят едвам на 100 ден от своето ръководство да се сети за ролята на БПЦ в обществото и да изиска среща с българския патриарх.

„ 10% са подкрепили настоящето държавно управление. Какво стана с тези останали 60%, които бяха на площадите, господин Петков “, попита риторично отец Дионисий.

„ Политическа партия основава условия, в които да продължи ръководството на Борисов, не се трансформира нищо, тромавост във властта, колебливост, неведение, непросветеност “, добави и ген. Валери Григоров.

Полк. Николай Марков установи от своя страна, че ръководещите не са се научили да почитат рецензията.

„ Тези хора не схващат по какъв начин действа държавната власт, какви са задачите и вероятностите. Сега не могат да ни кажат какво ще бъде идната година. Не стартира всичко с Украйна и коронавирус. Имали сме и национални произшествия. Не може да се оправдава тази власт с това, което минава около нас. Търсят се оправдания за всичко. Ако падне астероид в Сибир, аз имам вяра, че това ще се отрази на нашата стопанска система “, посочи полк. Марков. В допълнение отец Дионисий подсети, че от 2 години хората са по площадите.

„ Казват ни, че в случай че си против Петков, обслужваш Кремъл – не сме Нинова. Ако не подкрепяш нас, си с ГЕРБ – не сме Петков, който е бил част от клика, която се е сдружила с друга клика “, отвърна на обвиняванията духовникът. Той посочи, че главното, което са желали протестиращите, е интервенция „ Чисти ръце “, с цел да знаят кой кой е в страната.

„ Не сме си представяли, че след Борисов можело да стане дори и по-зле. 70% от българския народ поддържаше митингите като обективни. В момента сме очевидци на най-безпринципното и просташко съприкосновение на 4 политически субекта в името на властта “, уточни отец Дионисий.

По думите му това, което тормози българското общество е корупцията, в превод безнравственост, тъй като от обособените персони тя минава към този момент към обществото.

„ Всички практики на кабинета „ Борисов “ не са изчегъртани, а са ъпгрейдвани. Не може да продължаваме по този начин. Никой не желае да съди Петков или Василев като хора, а съдим техните действия, които считаме, че са порочни “, добави го полк. Марков.

Представителите на сдружението „ Агора България “ се сплотиха към позицията, че Петков и Василев са стопански рейдъри, които са тук, с цел да свършат нещо в България и да си отидат.

„ Протестът би трябвало да ги измете. Всеки ден на това ръководство е срамна писмен знак в българската история “, прикани някогашният длъжностен министър председател Ренета Инджова. Тя акцентира, че в основата на бедите ни като народ е лъжата и си пожела „ Денят на лъжата да се трансформира в ден против лъжата, а в случай че може и на смешка да ги повалим “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР