Тези избори показаха, че народът на никой не му даде

...
Тези избори показаха, че народът на никой не му даде
Коментари Харесай

Борисов: Предлагаме експерти екипи да разговарят с всички партии по важни теми – народът каза стига сте враждували, намерете начин

Тези избори демонстрираха, че народът на никой не му даде независимо право да ръководи.

Народът сподели: Стига сте враждували, намерете метод, тъй като всички страдаме еднообразно. Близо 80% от хората споделиха пред социологическите организации, че желаят държавно управление. А и да отидем на последващи избори, нищо по-различно няма да се получи ”. Това разяснява ръководителят на ГЕРБ след извършените предварителни Парламентарни избори. За да се сформира държавно управление, той предложи да се основат контактни групи и да се водят договаряния от специалисти по две съществени тематики – войната в Украйна (евро-атлантическата ориентировка на България) и финансовата тематика, която включва инфлация, еврозона, енергетика. По думите му ГЕРБ ще предложения всички партии на тези преговорни срещи.

„ Затова ще предложим както беше през 90-те години – контактна група, договарящи екипи. Ще поканим хора с безспорна известност и най-важното – с антипутиновата теза. Нека те проведат кръга от договаряния като модератори сред политическите партии. Като се върнат тези екипи след 1-2 седмици и кажат дадени цели, за които са съгласни тази и тази партия – по-късно споделяме: „ Давайте министрите и гласуваме държавно управление и всяка партия си носи отговорност “. Само това е решението за мен всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа “, разгласи Бойко Борисов и моли всички да си помислят по какъв начин ще наподобяват нещата след 2-3 месеца, войната се вихри със страшна мощ и зимата няма да е толкоз топло, както в този момент. „ Предлагам на водачите на другите партии, който желае, несъмнено, да се дръпнем обратно. Готов съм да направя всевъзможни взаимни отстъпки. Оставям сътрудниците да решат кого обичат повече – себе си ли, Путин ли или българският народ “, добави той.

Председателят на ГЕРБ даде за образец, че външнополитическата тематика може да бъде водена от някогашния външен министър Соломон Паси и президента Росен Плевнелиев. Кой е с Путин и кой – не, кой е на страната на войната и кой – не. Ако желаеме да тласкаме страната в следващите избори, това е идеално за Путин “, разяснява той и напомни позицията на ГЕРБ за войната, че партията е твърдо зад Украйна и експанзията би трябвало да спре. Борисов регистрира, че 67% от гласоподавателите са „ за “ продължение на евроатлантическия път, като добави и 10% на Българска социалистическа партия, тъй като не може да каже, че Вигенин не е европейски човек. „ Оръжие за Украйна би трябвало да се даде и ние това сме го казвали доста пъти. И не би трябвало да се шикалкави ”, напомни водачът на ГЕРБ.

Втората тематика за договаряния са инфлация, финанси, стопанска система, цени, които също минават през решение от Народно заседание. „ Колко извънредно е това, което ни завеща държавното управление на „ Промяната “. Вчера отново желаеха 200 млн. дълг. Дадоха им 100 на 4% рента. Държавата наподобява непоносимо и за интернационалните, и за вътрешния пазар. Няма пари в хазната. Това може да се реши с постоянно устойчиво държавно управление. Заявяваме твърда политическа позиция, че влизаме в еврозоната, пазарите незабавно ще се успокоят, лихвите ще паднат и ще можем да запушим дупките в хазната “, посочи Борисов. Идва зима, обществените помощи чукат на вратата. Не може да оставиш хората без огрев, без ток, а пазарът ти дава 100 млн. лева Асен Василев знае какъв обран бостан е оставил
Друга тематика, която да разискват експертните екипи е енергетиката – диверсификация от „ Газпром “, както и за Плана за възобновяване.
„ Не желая да съм народен представител, не желая да съм министър председател или министър. Моята морална победа е ГЕРБ да бъде първа политическа мощ. Ранното ми пенсиониране също се появи погрешно. Не може да те надвивам на избори и то с подобен резултат – във всички регионални градове като се изключи тези на Движение за права и свободи, и те да желаят да се пенсионирам “, разяснява още Борисов и уточни, че не е обсъждал с никого нищо, тъй като е изчакал да минат страстите. „ Ние също се радваме. Като мине болката и насладата, уповавам се, че ще намерим сечението “, добави той и съобщи, че предлага нещо, което може да е стабилно и да изкара цялостен мандат.

Моментът допуска търсене на единодушие и единство, акцентира заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той добави, че ГЕРБ печели в 24 изборни региона, Движение за права и свободи – в 5, а Продължаваме промяната – в 2. „ От последните избори сме върнали поддръжката на 38 193. Това демонстрира, че посоката, която сме следвали, е била вярна “, сподели още Дончев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР