Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали.

...
Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали.
Коментари Харесай

​Румен Радев поздрави ГЕРБ за резултата от изборите

Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните кавги. Това съобщи президентът Румен Радев за провелите се през вчерашния ден избори за европарламент.

"Това е тъпчене на правовата страна. Изборите са политически акт, те не могат да заместят прокуратурата и съда, и не могат да опростят хищничество и закононарушение ", добави той.

Президентът съобщи, че изборната интензивност е "рекордно ниска " и уточни, че съгласно него тя е "не единствено пестник за политическата класа от голямото болшинство от българите, а е мотив доста съществено да се замислим, тъй като демократична Европа има най-малко два пъти по-голяма изборна интензивност ". По думите му интензивността при вота демонстрира, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа и процесите в нея.

Държавният глава прикани всички партии да създадат доста добър разбор освен на своите стратегии, само че и на това какво действително се случва в България и по какъв начин ще догонваме Европа. Румен Радев поздрави ГЕРБ за резултата от изборите, означи триумфа на Вътрешна македонска революционна организация и уточни, че най-големият триумф е бил за "Демократична България ".

По мотив мненията, че той също е изгубил тези избори, президентът съобщи, че към този момент е привикнал да го пакетират - "ако не в партия, в идеология, в случай че не в идеология в нещо друго ". Като означи, че неговите рецензии към ръководството не са от през вчерашния ден и не са обвързани с никоя партия и предизборна акция. Моите рецензии са систематични, както са такива корупцията и беззаконието, пораждащи тъкмо подобен жанр на ръководство, добави президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР